Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar Rockhírességek Csarnoka 2016.
Zene, filmzene

Magyar Rockhírességek Csarnoka 2016.

Zenét mondhatjuk, mindenki hallgat. Ezen belül persze jó néhány stílus létezik, de maradjunk a rocknál. Mivel ahhoz hogy ezt az irányzatot művelni lehessen (a többihez is), kellenek zenészek és amit kevesebben tudnak,  azok kiszolgálói, az un. „roadok”, amit szépen technikusnak mondunk. Ők a láthatatlan emberek, mert nélkülük nincs produkció.

 

Magyar Rockhírességek Csarnoka 2016.

Hangosítás, világítás, szállítás, pakolás, szervezés és számos egyéb dolog. A tapsot és az elismerést nagyrészt mégis a zenekar zsebeli be, mert a közönség velük kerül kontaktusba a koncerten, fellépésen. Akkor miért is csinálják a roadok? Megszállottságból és zeneszeretetből. Ők is értenek a zenéléshez, de mégsem lettek zenészek, viszont ugyanolyan jó érzés látni a sikert, amihez hozzájárultak munkájukkal.

Budapesten, az angyalföldi RAM Colosseumban van hazánk egyetlen Rock Múzeuma, a Magyar Rockhírességek Csarnokában, ahol számos hazai legenda hangszere, képe, egykori fellépő ruhája és jó néhány érdekesség található a beat korszaktól napjainkig.

A múzeum vezetése egyesület formájában működve, hosszas előkészítő munka után hozzájárult ahhoz, hogy a zenészlegendák „kincsei” között helyet kapjanak azok segítői is, a technikusaik is. Az előkészítés az MPRT – Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság szervezésében Takács László (Taki) kezdeményezésére, majd Tollár Endre – Béni és Gyuris László – Bütyök utánajárásának köszönhetően valósult meg idén március 16-án.

Ekkor avatták fel a „Roadok Falát”, amin 47 olyan technikus képe látható, akiket méltán elismer a zenész szakma is. Hogy miért éppen Ők?  Mert személyes hozzájárulás és rengeteg egyeztetés után rájuk esett a szavazás. Sajnos vannak köztük posthumus elismertek is.

A jeles, mondhatni rendhagyó alkalomra meghívót kapott a szakma, persze aki éppen nem dolgozott, az el is jött. Rövid beszédek után, amit a Csarnok vezetői Kelemen András György és Tollár Béni, valamint Rozsonits Tamás rock újságíró, ex-Moby Dick dobos tartott, megtörtént a ceremónia és kötetlen beszélgetés keretében ment a sztorizgatás, rég nem volt találkozások történtek meg újra némi trakta mellett…

Én viszont javaslom minden zene szerető emberkének, ha teheti, látogasson el a RAM Colosseum Magyar Rockhírességek Csarnokába és nézzen körül, érdemes!

Bővebben: http://www.rockcsarnok.hu/

Juhász Peti

Forrás: zene.hu

 

Hasonló hírek

Klasszikus zenei fesztivál a bombák árnyékában

info

Egy szerelmes dal mindig a legjobb gyógyír a szívnek

Edit

Nem lehet nem írni Bródy János koncertjéről

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------