Image default
Külföld

Magyar pilóta halt meg Németországban

A rutinos szegedi pilóta gépe a földbe csapódott, ő belehalt a zuhanásba, de a repülőn utazó 14 ejtőernyős túlélte a németországi balesetet.

Eddig ismeretlen meghibásodás miatta földbe csapódott repülőgépével Berlintől csaknem 70 kilométerre egy szegedi pilóta. A Németországban dolgozó férfi évek óta profi pilótaként, ejtőernyős-ugrató pilótaként és oktatóként dolgozott, a tragédia idején egy Cessna 208-as gépet vezetett.

A gépen valami hiba történhetett, miután egy ugróbázisról felszálltak – írja a Bors a német Abendblatt című lap értesüléseire hivatkozva. Az ejtőernyősök épségben kijutottak a repülőből, amellyel ezután a pilóta tehetetlenül zuhant le az ugróbázis melletti mezőre.

A rendőrség nyomoz, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta a tragédiát. A német lap felkereste az ugróbázist, de nem akartak nyilatkozni a részletekről. A kollégák szerint nem kizárt, hogy a baleset előtt a pilóta már tudta, hogy zuhanni fog, és próbálta a repülőbázistól messzebb, olyan területre manőverezni a Cessnát, ahol nincsenek emberek. A Borsnak elmondták hősként tekintenek rá, amiért az ejtőernyősök épségben megúszták a repülő meghibásodását. Egyik barátja azt mondta, a férfi soha sem hibázott.

Nyitókép: pixabay
infostart

Hasonló hírek

Hóviharok és tornádók: halálos áldozatokat szedett az ítéletidő

Géza

Fiúk! Lehet, hogy mégsem a Külügyben voltatok? A PestiSrácok cikke, érdemes elolvasni! Oszd meg!

Géza

Most érkezett a hír: lángokban áll egy 26 emeletes lakóház, bennragadtak a lakók

Mazsi