Image default
Gazdaság

Magyar Nemzet: Tízezer forint fölé emelheti Karácsony a BKV-bérlet árát

Tízezer forint fölé emelheti Karácsony Gergely a BKV-bérlet árát

– erről ír a Magyar Nemzet.
A napilap szerint jelentős jegyáremelés vagy más megszorítás nélkül nem finanszírozható Karácsony Gergely tömegközlekedési programja – írja a Magyar Nemzet.

A frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester szövetségese, a Gyurcsány Ferenc vezette DK már februárban 15 ezer forintos havibérletről beszélt.

Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után megígérte: szociális csomagja részeként azonnal ingyenessé teszi a tömegközlekedést a regisztrált álláskeresők számára, illetve az ingyenesen közlekedők korhatárát hét évre emelik.

Az álláskeresők száma a júniusi adatok szerint több, mint 13 ezer fő volt Budapesten, míg a hat-hét évesek korcsoportja mintegy 16 ezer főt tesz ki. A közel 30 ezres csoport kiesése is már éves szinten milliárdos jegybevétel-csökkenést eredményezhet.

Nem véletlen, hogy Karácsony győzelme után azonnal finomított korábbi választási ígéretén, eredetileg ugyanis arról volt szó, hogy 14 éves korig nem kell bérletet vagy jegyet váltani a gyerekeknek. Ezt most már csak a ciklus végére tartja elérhetőnek.

Magyar Nemzet

Hasonló hírek

Jelentős adócsökkentést ígért pénteken a nemzetgazdasági miniszter

Géza

Szijjártó: Magyarországnak kizárólag a békés megoldás elfogadható

info

Így számolják mostantól a nyugdíjakat – Megjelent a rendelet

Mazsi