Image default
Életmód hírek

Magyar Nemzet: Korábban bezárhatnak az áruházak vasárnap

Újra előkerülhet a vasárnapi nyitvatartás kérdése – de nem egy újabb törvény miatt, hanem azért, mert a kiskereskedelemben egységesen, önszabályozó módon dönthetnek a korábbi vasárnapi zárásról, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerőhiányos területen problémát okoz az egész napos vasárnapi működés, több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani.  A versenyben viszont a fontosabb szereplők nem engedhetik meg maguknak, hogy vasárnap zárva tartsanak, ha a többiek nyitva vannak.

Az már korábban eldőlt, hogy sem a kormány, sem a vásárlók nem támogatják a teljes boltzárat, azt viszont érdemes lehet fontolóra venniük az áruházláncoknak, hogy közös önszabályozás alapján vasárnaponként néhány órával rövidítsék az esti nyitvatartást – mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. A szervezet szerint az egyik piacvezető cég azzal fordult hozzájuk, hogy érdemes lehet feltárni a vasárnapi munkavégzés körülményeit.

magyarnemzet

Hasonló hírek

Sokkal kevesebbszer szexelnek a barátaid, mint gondolod – A kutatás szerint a legtöbben más számra tippelnek

Mazsi

Tovább növelné a kormány a fogyatékossággal élők foglalkoztatását

Géza

Protokoll a tányér körül

info