Image default
Belföldi hírek

Magyar Nemzet: Kiugróan magas fizetések Zuglóban – videó

Újabb fővárosi kerületből, ezúttal Zuglóból érkeznek olyan sajtóhírek, hogy látványosan megemeli a fizetéseket és egyéb juttatásokat az októberi választáson hatalomra került ellenzéki oldal.

Korábban már több kerületben és a Fővárosi Közgyűlésben is hasonló történt. A Fidesz szerint a baloldal nem változik, így a pénzosztás nem meglepő. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, a baloldali pártok több száz „mohó” képviselőjét kell kifizetni – közölte az M1 Híradója.

Budapesten több kerületben is szokatlan vagy jogellenes módon próbálja az ellenzék ellehetetleníteni a független és kormánypárti képviselőket” – ez derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A lap összesítésében azt írják, a korábban Karácsony Gergely, most pedig a szocialista Horváth Csaba által vezetett Zuglóban például a baloldali szivárványkoalíció színeiben

mandátumot nyert képviselőknek háromszor magasabb fizetés jut.

Az ellenzéki többségű képviselő-testület mindezt úgy éri el, hogy a pluszpénzzel járó bizottsági elnöki és tanácsnoki pozíciókat saját politikusainak osztja ki.

Az extra juttatással járó helyeket a XIX. kerületben is egymás között osztották szét a baloldali pártok. A szociális és lakásügyi bizottságban még a kispesti több száz milliós korrupciós ügyekről szóló hangfelvételek vélhető főszereplője, Lackner Csaba is pozíciót kapott.

Bár Gajda Péter szocialista polgármester azt hangoztatta, hogy az összeg a korábbihoz képest csökkent, Dódity Gabriella fideszes képviselő megjegyezte, hogy ez csak a kormánypárti és a független politikusokra igaz,

mivel ők nem kaptak bizottsági pozíciót.

Az ellenzéki politikusok a Magyar Nemzet szerint Soroksáron még a jogsértéstől sem riadtak vissza, amikor saját fizetésükről volt szó. A DK-s, momentumos és jobbikos politikusok ugyanis a működési szabályokkal ellentétben nem szavazták meg a független polgármester törvényben rögzített fizetését. Elmondásuk szerint azért, mert az ő juttatásukról nem tárgyaltak az alakuló ülésen.

A szocialisták Pesterzsébeten is 20 százalékkal próbálták megemeltetni a képviselői alapfizetést, a javaslat azonban végül

az összellenzéki szövetség felbomlásához vezetett.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék által átvett önkormányzatokban szemmel látható béremelési dömping kezdődött. Ennek pedig az az oka, hogy az összefogásban szereplő baloldali pártok több száz – mint fogalmazott – „mohó” képviselőjét ki kell fizetni. Kocsis Máté azt mondta, nincs min csodálkozni, ha pénzosztásról van szó, a baloldal nem változik. Ráadásul szerinte ez még csak a kezdet.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Porból lettünk, fává leszünk?

info

Itt a Tesco bejelentése: ennyi a legkevesebb, amit mostantól náluk keresni lehet itthon

Mazsi

Esőben zajlott a zászlófelvonás

info