Image default
Belföldi hírek

Magyar Nemzet: Karácsony Gergely adósságba verte Zuglót – videó

Zugló valójában hitelből él – ezt mondta a kerület jegyzője a Magyar Nemzetnek.

Papp Imre kiszivárgott dokumentumok szerint többször is figyelmeztette Karácsony Gergelyt, a kerületvezetés mégis olyan döntéseket hozott, ami adósságba verte Zuglót. Így több fejlesztés el is maradt, sajtóhírek szerint például az óvoda és az iskola felújítása is. Karácsony Gergely szerint mindez hazugság, szerinte Zuglóban minden rendben van. A híradónak nyilatkozó elemző szerint Karácsony Gergely saját politikai céljai elérésére használja fel a polgármesterséget. – közölte az M1 Híradója.

Adósságba verte Zuglót Karácsony Gergely. A polgármester úgy vezeti a kerületet, hogy súlyos pénzügyi válság alakult ki – erről írt a Magyar Nemzet. Egy, a lap birtokába került jegyzőkönyv szerint a költségvetési gondokra a testület jegyzője már tavaly decemberben felhívta a figyelmet. Eszerint

a kerületvezetés számos olyan döntést hozott, ami mögött nem volt fedezet,

így végül vissza kellett vonni azokat. Papp Imre szerint Zugló valójában hitelből él, és mint mondta: mindenkitől lemaradt. A jegyző szavai szerint egy alföldi középvárosban is különb az egészségügy, az óvoda és a bölcsőde.

A képviselőtestület hétfői rendkívüli ülése közben az önkormányzati terem ajtajánál is folyamatosan csöpögött az esővíz. Az ülésen többen is szóvá tették, hogy rendkívül rossz állapotban van az épület. A hozzászólók közül volt, aki azzal is szembesítette Karácsony Gergelyt, hogy a kerület nem teljesítette azoknak a vállalásoknak és fejlesztéseknek jelentős részét, amelyeket 2018-ra eltervezett. A Magyar Nemzet információi szerint ezek között például számos iskola- és óvoda felújítása szerepelt.

Karácsony Gergelytől a képviselőtestület hétfői ülése után az M1 riportere szerette volna megtudni, hogy miért kellett visszavonni a fejlesztéseket. A politikus azonban először nem akart válaszolni a kérdéseire.

A polgármester végül röviden hazugságnak nevezte a Magyar Nemzet értesüléseit és annyit mondott:

szerinte Zuglóban minden rendben.

Mint Karácsony Gergely zuglói polgármester mondta, közel 60 százalékos mértékben valósultak meg a beruházások, amelyet „viszonylag jó aránynak” tart, majd hozzátette: a fővárosnak csak 20 százalékos ez a mutatója úgyhogy, úgyhogy „háromszor olyan jók vagyunk, mint a főváros”.

A Magyar Nemzet birtokába jutott jegyzőkönyv szerint viszont a városrész már rég csődbe jutott volna, ha nem lenne egy kétmilliárd forintos védőpajzs a költségvetésben. A kerületvezetés pedig

az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok eladásával próbálja csökkenteni a hiányt.

Az M1-nek nyilatkozó politikai elemző, Farkas Örs arról beszélt: a zuglói költségvetés pusztán tájékoztató jellegű, és Karácsony Gergely messze túlköltekezik a lehetőségein, ez pedig a kilencvenes évek szocialista kormányzásában volt bevett gyakorlat. Hozzátette: Karácsony Gergely saját politikai ambícióira használja a polgármesterséget, ezért teljesen alkalmatlan a posztra.

Zuglóban legutóbb nemcsak a költségvetés, hanem a parkolás körül is botrány robbant ki. Februárban ugyanis kiderült, hogy a kerületben két év alatt csaknem 750 millió forint veszteséget termelt a fizetős rendszer, mert a zuglói vezetés a parkolóórák üzemeltetésére egy, a szokásosnál lényegesen drágább ajánlatot fogadott el.

m1

Hasonló hírek

Így változik a banki átutalás szeptembertől

info

Közeledik a tanév vége, kezdődik a vakáció

info

200 milliárdba kerülne a migránsok befogadása az első évben

Edit