Image default
Belföldi hírek

Magyar Idők: Nagy bakot lőttek Vonáék

Meglehet, nagyon rossz vásárt csinált a Jobbik Simicska Lajossal, ha egyetlen fillért is fizetett a milliárdostól kapott plakátokért. A párt a törvénysértésekkel és a törvények kijátszásával volt elfoglalva, miközben megfeledkezett arról, hogy nincs közterület-használati engedélye a plakáthordozókra a területek tulajdonosai­tól. Ezért – a Magyar Idők információi szerint – a reklámtáblák elbontására kell számítaniuk.

A Jobbik a megvásárolt plakáthelyekre nem fog tudni hirdetéseket kihelyezni, hiszen a településképet védő hatóságok minden bizonnyal megteszik az engedély nélküli közterület-használat miatt szükséges intézkedéseket.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke (Fotó: MTI/Komka Péter)

Közismert, ha valaki valamilyen eszközt akar kihelyezni egy olyan területre, amely nem az övé, akkor az a minimum, hogy a terület tulajdonosának hozzájárulását kell kérnie. Ez a kérelem a Jobbik reklámhordozóinál elmaradt, valószínűleg annyira koncentrálhattak a többi jogi manőverre, hogy leplezzék a tiltott pártfinanszírozást, hogy ezen átsiklottak. Az akció során jogszabályokat is sértettek, hiszen a törvény szerint a plakátok megjelenése előtt a Jobbiknak a kormányhivataloknál be kellett volna jelentenie a megjelentetés listaárát.

Ennek az a célja, hogy átlátható legyen, mire költik a pártoknak járó költségvetési támogatást, valamint hogy a pártok közel azonos feltételekkel juthassanak hirdetési felülethez. Valószínűleg éppen ezt nem akarta láthatóvá tenni a Jobbik, mert erős a gyanú, hogy jóval a listaár alatt vagy ingyen kapták a plakáthelyeket, azzal pedig egyértelművé vált volna, hogy Simicska Lajos kilóra megvette őket. Mint ismert, a kormányhivatalok a törvényben előírtaknak megfelelően intézkedtek a törvénysértő plakátok letakarásáról – a cikk teljes terjedelmében a Magyar Idők honlapjánolvasható.

Forrás: hirado.hu, magyaridok.hu

Hasonló hírek

Kósa: Mennyit kapott az MSZP azért, hogy lebontsa a kerítést?

Edit

Megszólalt a rendőrség az Erdogan látogatásakor kialakult káoszról – szerintük nem ez volt a baj

Mazsi

Kósa Lajos: Ha szocialisták kormányoznának, akkor a budapesti szilveszter úgy sikerült volna valószínűleg, mint a kölni

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------