Image default
Gazdaság

Magyar húsipari cég épített új üzemet Kaposváron

Az új piacok megszerzését célzó kapacitásbővítésben napelemeket is telepítettek, technológiai és informatikai fejlesztések is történtek.

Kétmilliárd forintos húsipari beruházásról számol be az Origo a Privát-Hús Kft. közleményére hivatkozva. A húskészítményeket gyártó és forgalmazó vállalat komplex fejlesztést valósított meg Kaposváron megnövelve a kapacitását.

A mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező projektben egy új 3300 négyzetméteres üzemet építtettek a meglévő épületükhöz csatlakozva.

Emellett új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projektnek része volt új technológiai rendszerek, kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is.

150 féle terméket állítanak elő

A magyar tulajdonú társaság 20 százalékos kapacitásbővüléssel számol a szárazáru gyártást, a csomagolást és a raktározást érintő beruházás révén. Az 1992-ben alapított Privát-Hús Kft. húskészítmények gyártásával, tőkehús előállításával, illetve kis- és nagykereskedelmével foglalkozik. A termelés 98 százalékát belföldön értékesíti, a 2 százaléknyi export Csehországba, Németországba, Lengyelországba, Angliába, valamint Grúziába irányul.

A Privát-Hús a közlemény szerint arra törekszik, hogy a multinacionális élelmiszerláncok révén és az exportpiacok megszerzésével bővíteni tudja vevőkörét.

A társaság 150-féle termékből 6500 tonnát állít elő évente a központi telephelyén, és négy kiskereskedelmi üzletet üzemeltet a somogyi megyeszékhelyen. A Privát-Hús 2018-ban 6,4 milliárd forint árbevételt és 448 millió forint adózás előtti eredményt ért el. 2019-re 6,6 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint adózás előtti eredményt terveznek.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechnika-gyártó cég

info

Emelkedett a gázolaj ára

Géza

230 ezerrel több gyermek étkezhet ingyen

info