Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar húsipari cég épített új üzemet Kaposváron
Gazdaság

Magyar húsipari cég épített új üzemet Kaposváron

Az új piacok megszerzését célzó kapacitásbővítésben napelemeket is telepítettek, technológiai és informatikai fejlesztések is történtek.

Kétmilliárd forintos húsipari beruházásról számol be az Origo a Privát-Hús Kft. közleményére hivatkozva. A húskészítményeket gyártó és forgalmazó vállalat komplex fejlesztést valósított meg Kaposváron megnövelve a kapacitását.

A mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező projektben egy új 3300 négyzetméteres üzemet építtettek a meglévő épületükhöz csatlakozva.

Emellett új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projektnek része volt új technológiai rendszerek, kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is.

150 féle terméket állítanak elő

A magyar tulajdonú társaság 20 százalékos kapacitásbővüléssel számol a szárazáru gyártást, a csomagolást és a raktározást érintő beruházás révén. Az 1992-ben alapított Privát-Hús Kft. húskészítmények gyártásával, tőkehús előállításával, illetve kis- és nagykereskedelmével foglalkozik. A termelés 98 százalékát belföldön értékesíti, a 2 százaléknyi export Csehországba, Németországba, Lengyelországba, Angliába, valamint Grúziába irányul.

A Privát-Hús a közlemény szerint arra törekszik, hogy a multinacionális élelmiszerláncok révén és az exportpiacok megszerzésével bővíteni tudja vevőkörét.

A társaság 150-féle termékből 6500 tonnát állít elő évente a központi telephelyén, és négy kiskereskedelmi üzletet üzemeltet a somogyi megyeszékhelyen. A Privát-Hús 2018-ban 6,4 milliárd forint árbevételt és 448 millió forint adózás előtti eredményt ért el. 2019-re 6,6 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint adózás előtti eredményt terveznek.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Óriási acélmű épült a győri kikötő mellett

Géza

A közbeszerzések mostantól csak elektronikusan intézhetők

Géza

Fontos családtámogatási könnyítések jelentek meg a Magyar Közlönyben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!