Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar férfi a koronavírus poklában: „Pánik van Vuhanban, de maradok!”
Külföld

Magyar férfi a koronavírus poklában: „Pánik van Vuhanban, de maradok!”

Vuhan — Tragikus állapotok uralkodnak a kínai koronavírus gócpontjaként emlegetett világvárosban, Vuhanban.

A Blikk egy ott élő magyar férfitól megtudta, hogy a beteg emberek hosszú, tömött sorokban várnak a kórházak kapui előtt bebocsátásra várva. Sokszor 6-8 órán keresztül ácsorognak annak ellenére, hogy a gyógyszerkészletek már napokkal azelőtt kifogytak. Vannak, akik feladják, és orvosi vizsgálat, kezelés nélkül, ellátatlanul mennek haza.

„Hatalmas pánik uralkodik a kórházak bejáratánál. A többségükben lázas, fertőzött betegek sírva várakoznak a hidegben, de sokan tüdőgyulladásban szenvednek, légzési nehézségeik is vannak” – mondta a Blikknek Keresztes Zoltán zeneszerző. „Az emberek nem tudják elhinni, hogy ez velük megtörténhet, a kínai közösségi médiában (WeChat) gyakran látunk ilyen videókat, de a hatóságok általában pár perc alatt kitörlik.”

Keresztes Zoltánt és hét másik, Vuhanban élő, magyar társát a Külügyminisztérium azzal kereste meg, hogy már pénteken vagy szombaton kihozzák őket repülőgéppel Kínából. Igaz, a leszállást követően két hétig karanténba kell vonulniuk.

Nemet mondtam. Öt éve élek itt a feleségemmel, az ő családja már az enyém is, nem hagyhatom őket itt 

– magyarázta a zeneszerző. „Nagyon vágyódom haza egyébként, az utóbbi években a munkám miatt csak egy-két napot tudtam otthon tölteni. Itt egy hatalmas színházi show-ban dolgozom zenei vezetőként, és egyedül én tudom levezényelni az előadást. Nincs helyettesem. Bár most még nem lehet tudni, meddig állunk az előadásokkal, én reménykedem, hogy előbb-utóbb minden visszaáll a normális kerékvágásba.”

Zoltán ragaszkodása érthető: a feleségével egy gyönyörű félszigeten él – amit mindenütt tavak vesznek körbe – egy új lakópark 22. emeletén. Csakhogy az egész tartomány karantén alatt van. Minden kivezetőutat sorompó zár, amit a rendőrség vagy a katonaság őriz. Senki nem hagyhatja el a teljesen kihalt várost.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Lövedékek csapódtak be egy iraki légitámaszpontra

Géza

Borzalom, a halálba lökte fiát, majd utána ugrott az ismert modell

Mazsi

Dráma a pamplonai bikafuttatáson – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------