Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar cégek fejleszthetnek az Egyesült Arab Emírségekben
Gazdaság

Magyar cégek fejleszthetnek az Egyesült Arab Emírségekben

forrás: MTI

Új lehetőségek nyílnak a magyar vállalkozások számára az Egyesült Arab Emírségekben a két ország között a napokban megszülető gazdasági együttműködési megállapodásnak köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Szultán bin Szaíd Al Manszúrival folytatott megbeszélését követően.

Az emirátusok gazdasági miniszterét és az általa vezetett delegációt hivatalában fogadta Varga Mihály. A nemzetgazdasági tárca vezetője kifejtette: a gazdasági együttműködési megállapodás, amelyet a napokban írnak alá, a két ország közötti kapcsolatok elmélyítését szolgálja. Ez a megállapodás, valamint az 1990 óta meglévő diplomáciai kapcsolatok, illetve a 2013-ban kötött, a kettős adóztatás elkerüléséről kötött szerződés az alapja a két ország közötti hosszú távú gazdasági együttműködésnek.

varga-mihaly-mti

A nemzetgazdasági tárca vezetője úgy vélte: a magyar cégek sikeresen kapcsolódhatnak be az Emírségek városfejlesztési beruházásaiba. A két miniszter lehetőséget látott a mélyebb együttműködésre az innováció,az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területén is.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a gazdaság elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján a térség egyik legmegbízhatóbb országává vált. A stabil növekedési pálya, a háztartások fogyasztásának élénkülése, valamint a visszafogott inflációs környezet az Emírségek vállalatai számára is kedvező befektetői környezetet kínál.

Varga Mihály a sikeres együttműködések között megemlítette az Emirates Group tavaly év végi beruházását: a légitársaság hat globális ügyfélszolgálatának egyikét Budapestre helyezte, s a több milliárd forintos fejlesztés révén 300 új munkahelyet hozott létre a magyar fővárosban. A magyar gazdasági miniszter a dubai székhelyű Taghleef Industries tiszaújvárosi csomagolóeszköz-gyártó üzemének létesítését, illetve az emírségekbeli cégek szállodaipari beruházásait is példaértékűnek nevezte. Ez utóbbiak Magyarország turisztikai vonzerejét növelik, ugyanúgy, mint a tavaly és tavalyelőtt elindult légi járatok Budapest és Dubai között. A megbeszélésen a felek felvetették egy élelmiszer-logisztikai központ magyarországi létesítésének lehetőségét is.

 

Hasonló hírek

Adófizetés vagy megváltozott munkaképességű foglalkoztatása?

Géza

Új börtönök épülnek két éven belül

Géza

Tovább tartanak nyitva a NAV központi ügyfélszolgálatai

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------