Főoldal » Magyar Bor Nagydíj 2019 – Szigligeti és villányi borok nyerték el az elismerést
Életmód hírek

Magyar Bor Nagydíj 2019 – Szigligeti és villányi borok nyerték el az elismerést

Fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi-birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s-pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

A szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar borászok által készített fehér- és vörös- – száraz és félszáraz – borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobb tételek 12-es borlistáját – közölte pénteken a Magyar Borszakírók Köre.

A verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat borait, amelyek megítélésük szerint „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek”, majd a legtöbb jelölést kapott 12-12 fehér- és vörösbort két bizottság kétszer is vakkóstoláson értékeli és pontozza.

A 2019-es Super 12 listán ezúttal 14 borvidék képviseltette magát, a legtöbb borral Villány (5) és Szekszárd (4), míg Balatonfüred-Csopak, Eger, Etyek és Tokaj 2-2 tétellel szerepelt a döntősök között.

A Magyar Bor Nagydíjjal járó trófeákat és okleveleket ünnepélyes keretek között január 25-én a debreceni Déri Múzeumban adják át.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Jár ülőhely a terhes nőnek a buszon? Ti mit gondoltok erről?

Mazsi

A szomjas sofőr ugyanolyan veszélyes, mint az ittas!

info

Íme a tegnapi nyerőszámok (5-ös lottó, Jóker)

Géza