Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar adományból épül gyerek- és családsegítő központ a szíriai Aleppóban! Szolj hozzá, oszd meg!
Külföld

Magyar adományból épül gyerek- és családsegítő központ a szíriai Aleppóban! Szolj hozzá, oszd meg!

A Magyar Kolping Szövetség tízmillió forintot gyűjtött össze és ajánlott fel, hogy gyerek- és családsegítő Kolping-ház épüljön a polgárháború sújtotta szíriai Aleppóban.

Az adományt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Programmegvalósításáért felelős államtitkára vette át Budapesten.

Azbej Tristan elmondta: a ház kifejezetten a szíriai polgárháborút túlélő, traumatizált gyermekeket és a válsághelyzetben lévő családokat fogja segíteni.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára és Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-ánFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A katolikus Kolping-mozgalom család- és gyermeksegítő közösségi házakat működtet Magyarországon, és szeretnék, ha Aleppóban is felépülhetne egy ilyen központ.Kitért arra, hogy a mozgalom vezetői „egyrészt erkölcsi értelemben csatlakoznak a magyar kormány üldözött keresztényeket segítő Hungary Helps Programjához”, másrészt az államtitkárság segítségét kérik a központ megvalósításához.

Az államtitkár hozzátette:amennyiben nem romlik a biztonsági helyzet Szíriában, még ebben az évben felépülhet a központ,ahol a szakmai képzés, nevelés, szabadidős foglalkozások mellett különös hangsúlyt kap a traumatizált gyermekek lelki gondozása.

A központ működéséhez a Kolping Szövetség szakembereket ajánlott fel, és az aleppói melkita egyház szakmai közreműködésére is számítanak.

A lebombázott AleppoFORRÁS: AFP/KARAM AL-MASRI

Azbej Tristan úgy fogalmazott:„ez az adomány is tanúsítja, hogy a Hungary Helps a magyar szolidaritás programja, jóval több, mint kormányzati program. Annyi szolidáris magyar ember és közösség fejezte ki támogatását az ügyünk iránt, hogy összmagyar programnak tekinthető”.Felidézte, hogy a múlt hónapban hasonló összegű, az üldözött keresztények megsegítésére szánt adományt vehetett át a partiumi Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől, és folyamatosan érkeznek adományok Beregszásztól Székesfehérvárig, Budapesttől Gyomaendrődig.

Az adományt felajánló Magyar Kolping Szövetség katolikus lelkiségi mozgalom,melynek tagjai a szociális problémák megoldását tekintik fő feladatuknak.

A mozgalmat egy német pap, Adolph Kolping alapította, aki 1849-ben kölni egyházmegyés papként kezdte szervezni a Katolikus Legényegyletet.Célja a munkás fiatalok keresztény szellemben nevelése és érdekeik védelme volt.A mozgalom tagjai legényházakat hoztak létre, ahol munkaidő után tanították, nevelték a fiatalokat, és a legényegylet foglalkozott tagjai betegbiztosítási és érdekvédelmi ügyeivel is.

Ezekből a legényházakból bontakozott ki a Kolping Művek világszervezet, melynek az alapító halálakor, 1865-ben 24 600 tagja volt.

Magyarországon Adolf Kolping látogatása után, 1856-ban alakult meg az első, fővárosi egyesület.Az első világháborúig a mozgalom folyamatosan terjedt. 1922-ben 58 egyesülettel alapították meg a Legényegyletek Nemzeti Szövetségét. 1946-ban több mint 200 helyi egyesület létezett.

Szakmai tanfolyamokat, iparos versenyeket és kiállításokat, házasságra felkészítő előadásokat, kulturális rendezvényeket szerveztek.1946-ban Rajk László kommunista belügyminiszter betiltotta a szövetséget.A rendszerváltozás után az első újjáalakult szervezeti egység a Pécsi Kolping Család volt, mely 1989 februárjában kezdte működését.

A Magyar Kolping Szövetség 1990 novemberében alakult meg.

 

Hasonló hírek

Űrből lezuhant tárgy megölt egy embert Indiában

info

Friss hír! Hajtóvadászat indult: magyar tettes rabolhatta el az Esterházy-örökös anyját Kismartonban! Oszd meg!

Géza

Macron: Európának „stratégiai párbeszédet” kell folytatnia Oroszországgal

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------