Image default
Külföld

Magas lengyel állami kitüntetést vett át Cséfalvay Zoltán Párizsban

Forrás: MTI

Magas lengyel állami kitüntetést vett át szerdán Cséfalvay Zoltán, Magyarország OECD- és UNESCO-nagykövete Párizsban.

Magas lengyel állami kitüntetést vett át Cséfalvay Zoltán Párizsban

A magyar-lengyel kapcsolatok megerősítésében játszott kiemelkedő szerepéért a lengyel államfő a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének lovagi fokozatát adományozta Cséfalvay Zoltánnak. A kitüntetést Andrzej Byrt, Lengyelország párizsi nagykövete adta át Magyarország OECD-nagykövetének.
Az átadón megjelent Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete is.

A lengyel nagykövet méltatta Cséfalvay Zoltán egyetemi tanárként végzett tudományos tevékenységét, és kitért arra is, hogy 2010 és 2014 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára volt. Elsősorban ez utóbbi tisztsége idején játszott kiemelkedő szerepet a két ország közötti kapcsolatok megerősítésében – hangsúlyozta Andrzej Byrt.

Cséfalvay Zoltán 2014. október 1-jétől a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar állandó képviseletének vezetője és 2015. január 1-jétől Magyarországnak az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez (UNESCO) akkreditált nagykövete is egyben.

Cséfalvay Zoltán nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy magas állami kitüntetést vehet át, emlékeztetett Lengyelország és Magyarország több évszázados kapcsolataira. Felidézte, hogy államtitkársága idején nagyon szoros együttműködésben dolgozott a lengyel kormánnyal, elsősorban a 2011 második félévi lengyel soros EU-elnökség idején, amely tisztséget Magyarországtól vette át Lengyelország.

Kiemelte az egységes szabadalmi oltalom megalkotásán végzett közös munkát, és megemlítette, hogy a kiváló együttműködés egyik szimbóluma volt, hogy magyar borokat szolgáltak fel a lengyel EU-elnökségi rendezvényeken. Cséfalvay Zoltán reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a visegrádi négyek hagyományos keretén túl folytatódhat Párizsban is, ahol mindkét ország jövőre ünnepli az OECD-csatlakozás huszadik évfordulóját.

 

 

Hasonló hírek

Alsóházi elnök: Csak a parlament által jóváhagyott Brexit képzelhető el

Géza

Ezt üzente Judith Sargentini, miután elfogadták a Magyarországról szóló jelentését – Aztán elszabadult a pokol az oldalán! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Fegyverarzenál a merényletre készülő francia terrorista lakásán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------