Hirmagazin.eu
Főoldal » Magányos magyar nőket zsarolnak “amerikai katonák”
Életmód hírek

Magányos magyar nőket zsarolnak “amerikai katonák”

Ismét fel­buk­kan­tak a “ro­man­ti­kus csa­lók”! Az ál­do­za­tok fő­ként hi­szé­keny, ma­gá­nyos nők, akik meg­gon­do­lat­la­nul ké­pe­ket kül­döz­get­nek ma­guk­ról – egy tá­voli is­me­ret­len­nek…

Újra virágkorát éli Magyarországon az internetes csalások “amerikai katonás” módszere– a rendőrség csak romantikus csalóknak nevezi őket, de tehetetlen az ügyben: a szálak egészen Afrikáig, Ghánáig nyúlnak. Legutóbb egy magyar családanyát zsaroltak meg intim képeivel, miután nem volt hajlandó majdnem egymilliót fizetni.

Tavaly májusban kapott nagyobb nyilvánosságot az egyik eset: akkor egy ajkai családanya esett áldozatul.

A módszer  mindig ugyanaz: a legnagyobb közösségi portálon jól szituált, középkorú férfiak

az amerikai hadsereg katonáinak adják ki magukat, azt állítják, hogy Afganisztánban vagy Irakban szolgálnak,

és általában magányos, kedvességre vágyó magyar hölgyekre vetik ki a hálójukat.

Leveleiket a Google fordító segítségével magyarosítják, azt állítják, hogy lelki társukat keresik, és mikor már eléggé megszédítették a nőket, fotókat is kérnek, sőt gyakran intim képeket is. Pár hét udvarlás, a fotók és a hölgyekről való fontosabb információk megszerzése után aztán a lényegre térnek: közlik, hogy vagy rengeteg pénzt gyűjtöttek össze, vagy aranyat találtak bevetés közben, és azt szeretnék egy csomagban a magyar hölgy címére feladni, hogy nála legyen biztonságban.

Ehhez azonban mintegy 600-800 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, postázási költség címén.

Ha a nő nem hajlandó fizetni, jön a zsarolás:

hol az intim fotók internetre felkerülésével, hol a szeretteik megölésével fenyegetnek.

Ezúttal úgy tűnik, újra ténykedik a bűnszövetkezet: egy pórul járt családanya az omegahirek.hu-t kereste fel ügyével. Az egyébként házas nő pár hétig levelezett egy Stahulak Peter nevű, magát szintén amerikai katonának kiadó férfival. Mikor eljutottak odáig, hogy a nő nem volt hajlandó fizetni a postázásért, a férfi a neki küldött intim fotókkal kezdte zsarolni. A nő végül mindent bevallott otthon férjének, majd “Andrea” álnéven a nyilvánossághoz fordult, és a férfi által neki küldött fotót is a portál rendelkezésére bocsátotta.

Magányos magyar nőket zsarolnak "amerikai katonák"

Így derült ki a Ripost számára, hogy a férfit a képek alapján már külföldön is számon tartják, mint romantikus csalót, ő valószínűleg egyike azoknak az afrikai, Ghánából származó férfiaknak, akik magányos nők becsapására szakosodtak.

2012-ben egy nő Ausztráliából jelentkezett, hogy ő sajnos bedőlt, az akkor magát Joe Woodmannak nevező férfinak, és pénzt is küldött neki. Egy floridai nő ennél okosabb volt.

Neki John Miller néven udvarolt a férfi, magát 53 évesnek hazudta, és azt állította, Kabulban állomásozik.

A nő azonban rájött, hogy csaló, és nem küldött neki pénzt, ellenben közzétette a címét, ahová küldenie kellett volna – természetesen egy ghánai postacím lett volna a végső állomás…

Magányos magyar nőket zsarolnak "amerikai katonák" 1

Egy másik, csalók összegyűjtésére szakosodott oldalon az is kiderül, hogy a képek eredetijén Jeff Miller amerikai katona látható, aki soha, semmilyen párkereső oldalon nem szerepelt, egyszerűen csak ellopták a képeit – ez utóbbi már az FBI adatbázisából derül ki.

Sajnos Magyarországon sem a két – eddig nyilvánosságot kapott  – hölgy esett csak áldozatul. A Ripost egy tatabányai nyugdíjas hölgyet is talált, aki szintén a magát a Facebookon Stahulak Peternek nevező személlyel levelezett. Mivel azonban a hölgy hetekre pszichiátriára került, lapunknak a fia mesélt az esetről. “Édesanyám is hetekig levelezgetett vele.

Neki azt mondta, hogy a fia Angliában tanul, és hogy majd meglátogatják Magyarországon.

Elmesélte nekünk anyu, még a képét is mutatta. De aztán rájött valahonnan, hogy csaló” – mondja a férfi, aki arról nem tud, hogy édesanyja zsarolás áldozata lett-e vagy sem, egy biztos: az elmúlt időszak annyira megviselte, hogy kórházba került.

A rendőrség azonban – tekintve, hogy a szálak külföldi, legtöbb esetben valamilyen afrikai ország szerveréhez vezetnek – tehetetlen. Az egyetlen jó tanács: érdemes nem visszajelölni a közösségi portálon az ismeretlen, külföldi állampolgárokat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Maria Treben: a vérehulló fecskefű csodálatos ereje, amit minden embernek ismernie kell!

Mazsi

A női táska rejtelmei… (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Nápolyban emlékeznek meg Kosztolányi Dezsőről

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------