Hirmagazin.eu
Főoldal » Magánautókat foglalhat le a honvédség
Belföldi hírek

Magánautókat foglalhat le a honvédség

Teli tankkal, feltöltött akksival kell átadni, ha jönnek érte. Főleg terepjárókat, mikrobuszokat vettek nyilvántartásba.

Szükséghelyzet esetén magánszemélyek, cégek és alapítványok autóját is elviheti használatra a katonaság. Már listát is vezetnek a szóba jöhető járművekről – ezek elsősorban mikrobuszok és terepjárók. Az érintettek levélből tudták meg, hogy a járművüket nyilvántartásba vették. Az országgyűlési képviselők mentesülnek nyilvántartásba vétel alól.

Magánautókat foglalhat le a honvédség

Mint arról az RTL Klub híradója beszámolt, a 2011-es honvédségi törvény lehetővé teszi, hogy szükség esetén magán- vagy céges tulajdonban lévő gépkocsikat vegyen használatba a katonaság. Nyilvántartást is vezetnek a szóba jöhető járművekről. Ha a honvédség elviszi az autót, oda kell adni a forgalmi engedélyét is.

A kocsinak üzemképes állapotban kell lennie, rendelkeznie kell érvényes műszaki vizsgával és kötelező biztosítással kell rendelkeznie, fel kell tölteni az akkumulátort, pótkereket is biztosítani kell és tele tankkal kell átadni.

A nyilvántartásba vett jármű tulajdonosának értesítenie kell a Honvédséget arról, ha eladta a kocsit, ha kölcsönadta, bérbeadta, ha javítani kell az autót vagy ha kivonták a forgalomból. Akár 300 ezer forintos büntetést is kockáztat az, aki minden év március 31-ig nem tájékoztatja a Honvédséget. Céges vagy alapítványi autóknál a bírság a 3 millió forintot is elérheti.

Az ATV-t egy négy személyes lakóautó tulajdonosa hívta fel, és elmondta, hogy a jármű az egyik ezredhez lenne beosztva. A tulajdonos azt mondja, nem lehet tudni, hogy éppen mire használnák, mert a lakóautójával legfeljebb földúton lehet menni, igazából lakni lehet benne.

2011. évi CXIII. törvény a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről

Rendkívüli állapot vagy szükségállapot idején, ha az (1) bekezdés b) és c) pontja szerinti igénybevételi hatóság intézkedésének időigénye miatt a honvédségi érdekek sérelmének súlyos és közvetlen veszélye áll fenn, az illetékes katonai szervezet parancsnoka közvetlenül a szolgáltatásra kötelezettel közölt határozattal elrendelheti a gépjárművek, műszaki munkagépek, üzemanyag-technikai eszközök, valamint a szükséges üzemanyag igénybevételét.

A Honvédelmi Minisztérium az RTL Klub megkeresésére azt mondta, hogy csupán rutineljárásról van szó.

Forrás: szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Orbán szerint Pécs sikere becsületbeli ügy

info

Exkluzív – a terroristák már közöttünk vannak – VIDEÓ!

Edit

Egymás után jelentik be indulásukat a baloldali főpolgármester-jelöltek – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------