Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > Mága Zoltán húsvéti ajándéka
Mága Zoltán húsvéti ajándéka

Mága Zoltán húsvéti ajándéka

Hirdetés

Forrás: MTI

Idén is az észak-olaszországi Cremonából származó óriási, 30 kilogrammos, közel 2 méteres csokitojással és ajándékcsomagokkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolt kicsiknek Nagypénteken Mága Zoltán hegedűművész.

 

Mága Zoltán húsvéti ajándéka

 

Mága gyermekeivel Jenniferrel és Zolikával adta át meglepetését a kis gyógyulóknak.
A kórházban már hagyománnyá vált húsvét előtt, hogy Mága Zoltán hegedűművész óriás csokitojással lepi meg a gyermekeket.

A belgyógyászati, a gasztroenterológiai, az onko-hematológiai osztály beteg csemetéi idén is alig várták, hogy kezdetét vegye a különleges szertartás és a harminc kilós különleges édességet egy speciális rituáléval a sebész főorvos felvágja. A kicsik megkóstolták az olasz különlegességet és kíváncsian figyelték, milyen csomagokat rejt a belseje. Nagy volt a tolongás az ajándékokért, de természetesen mindenkinek jutott. A csokoládét boldogan fogyasztották a gyerekek, a szülők és a kórház dolgozói.

“Húsvétkor, a kereszténység egyik legszentebb ünnepén már több éve próbálunk egy kis vidámságot vinni a kórházi mindennapokba a Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal. A betegség kegyetlen, kiszakítja a gyermekeket a családjukból, a közösségből. A kórház idegen világában pedig az orvosok, a nővérek, és a kórház munkatársai nyújtanak segítő kezet és adnak reményt a gyermekek gyógyulásához.

A családomban hagyomány lett, hogy gyermekeimmel az ünnepek előtt meglátogatjuk a szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban fekvő gyermekeket” – mondta Mága Zoltán. A hegedűművész hozzátette, hogy nagy örömmel látja, mennyi fejlesztés történt a kórházban.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa Nagy Anikó elmondta, hogy a gyerekek minden ünnepen nagyon várják a világhírű hegedűvirtuózt, aki jótékonysági koncertjeivel is rendszeresen segíti intézményüket. “Boldog vagyok, hogy idén már megszépült környezetben várhatjuk a Húsvétot és Mága Zoltán művész urat a cremonai óriás csokitojással.

Tavaly decemberben az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, 1,2 milliárd forintból újították fel a gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét. Nagy örömünkre, ugyancsak 1.2 milliárd forint értékben, a magyar gyermekellátás egyik legnagyobb radiológiai fejlesztése is megtörtént,új modern Ct-t és digitális röntgen berendezést kapott a kórház!” – tette hozzá a főigazgató főorvos.

Fotó: -a-

 

 

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
loading...