Image default
Utazás, túrák külföldön

Madeira, ahova évente milliók utaznak

A portugál partoktól mintegy 1000 km-re délnyugatra fekvő Madeira szigetét 1419-ben fedezték fel portugál hajósok, ezzel Madeira lett Portugália nagy gyarmatosításainak első állomása.

Madeira

Manapság Madeira népszerű üdülőhely, ahová évente turisták milliói utaznak, hogy megcsodálják a vulkanikus sziget természeti szépségeit, megismerjék kultúráját és vendégszeretetét. Madeira repülővel, vagy hajóval érhető el, a TAP Portugal Lisszabonból és Portoból is üzemeltet járatokat Madeira fővárosába, Funchalba.

Madeira 1976 óta Portugálián belüli autonóm terület, mely önálló kormánnyal és törvényhozással rendelkezik.

Madeira elsősorban természeti szépségei, kellemes fekete tengerparja, látványos hegycsúcsai, kellemes szubtrópusi klímája és természeti adottságai miatt népszerű a turisták körében.

Madeira látnivalók, programok

Madeira legnagyobb látnivalója a sziget természeti adottságai, növényvilága. Meredek, tengerbe zuhanó sziklafalak, zöld erdők, patakok, vízesések, vulkanikus partok, Európában nem látott egzotikus környezet fogadja az utazókat. Madeira területének 2/3-a UNESCO által védett terület.

Madeira minden korosztály számára tökéletes választás. Madeirán megtalálják számításukat az aktív üdülésre vágyók, akik szöröfözéssel, búvárkodással, vitorlázással, hegyi kerékpározással, hegymászással, túrázással, siklóernyőzéssel, sárkányrepüléssel szeretik tölteni szabadidejüket.

Madeira  a pihenésre és feltöltődésre is kitűnő választás. A szigeten az elmúlt években jelentős szálloda fejlesztések voltak, így mára minden igényt kielégítő szállodák és szolgáltatások várják az utazókat. A szállodák mellett megjelentek a magas szintű nemzetközi konyhával rendelkező éttermek is. A nyugalomra vágyók számára számtalan botanikus kert ígér izgalmas időtöltést.

 

Forrás: wikipedia;

Kép: https://commons.wikimedia.org

 

Hasonló hírek

Így kerüld el a jetlaget, avagy a gyors idő­zóna-át­lé­pés hatását

Mazsi

Miért nem ördöngös a repülőjegy vásárlás Amszterdamba?

Edit

Palma de Mallorca

info