Image default
Tudástár - minden érdekesség

Madáretető bögréből házi készítésű faggyútömbbel

Van egy pár kicsorbult csészéd/bögréd, ami normál használatra már nem igazán alkalmas, de nem volt szíved kidobni?

Szeretnél segíteni a kerted /környezeted hasznos kis tollas segítőinek akkor, amikor már nem találnak élelmet maguknak?

Készítsd el ezt a csodás, bögréből  és faágból készült házi madárkenyérrel töltött madáretetőtKreatív ötlet ugye?

bögre madáretetők minden színben és méretben tökéletesek lesznek, hiszen a madarakat csak az élelem érdekli, amit az ülő/berepülő ágsegítségével egyszerűen ki is tudnak csipegetni a bögréből. A házi faggyútömb elkészítése is egyszerű: olvasztott marhafaggyú kell hozzá  (vagy SÓZATLAN zsír) és mindenféle (apró) magvak!

I * LOVE * egy jó barkácsprojekt az udvarra és kertemre, de egy fagyos dél-karolinai tél is kihívást jelenthet. De aztán rájöttem, hogy egy szuper egyszerű és olcsó alátétet (tökéletesen télre) hozhatok létre az udvarban … egy közös takaréktároló áruház használatával: Kávé bögrék!

Ha belépsz a Goodwill áruházba, találsz egy hatalmas választékot a kávéscsészékről – minden stílusban, színben és alakban, amit el tudsz képzelni!

Miután kiválasztottam néhányat a vásárlásra (nem tudtam csak egyet választani!), Elmentem haza, és átfuttattam őket a mosogatógépemen.

Most, hogy átruházták őket az etetőkészülékekre, több dolgot is megtehet: (1) megolvaszt egy előre elkészített boltban vásárolt szendvicset, vagy (2) létrehozza a saját szendvicsét rendezett marhahús és madármaggal.

Úgy döntöttem, hogy saját kísérletként elkészítem a magam. Tehát, miközben megolvasztottam a marhahús zsírt a tűzhelyemen, létrehoztam a “hüvelyket” a takarmányok számára az udvaron lévő botok segítségével.Nem kap olcsóbb annál, ugye? És úgy éreztem, mintha egy kis udvari munkát végeznék egy időben – bónusz!

Hozzáadtam a madarakat a Goodwill bögreihez (körülbelül félig tele mindegyikben), és a magamhoz ragadtam a “hüvelyeit”, szemben a fogantyúktól. Annak érdekében, hogy a járgányok a helyükön maradhassanak, mindegyiken átkötöztem egy drótot – ugyanúgy, mint a biztosítás.

Aztán egyszerűen öntötte az olvadt zsírt a bögreimbe!

A bögreadagolóimat a hűtőbe helyeztem, hogy lehűljem, és hagytam, hogy a szalonna megkeményedjen – kb. Egy órát vett igénybe, hogy újra megszilárduljon, és a tapadót használtam, hogy időnként felkavarja a vetőmag egyenletes eloszlását.

Miután szilárd volt, használtam egy karabineret, hogy lógasson a szelídadagolón egy fán! És ha még nem lenne karabinerem, akkor használnám a juta zsineget, hogy egy ághoz kötözzem.

Olyan egyszerű, takarékos DIY-t és nagy hasznát mindazoknak az ajándékozott bögréknek!

Forrás: mindy

Hasonló hírek

79 nap alatt a Föld körül – biciklivel

Mazsi

Nem semmi, amit ez a matematika tanár művel az előadásán! + Videó!

info

Repülő szoba Budapesten

info