Hirmagazin.eu
Főoldal » Macron: Veszélyben vannak a menekültek jogai Európában
Külföld

Macron: Veszélyben vannak a menekültek jogai Európában

A menekültek és bevándorlók jogait veszély fenyegeti Európában, noha az európaiság alapját jelenti a rászorulók megsegítése

– jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő kedden Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében.

Cikkünk frissült.

Az Európa Tanács fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartott beszédében Macron azt mondta, az európaiak „azt kérték a kormányoktól, hogy kezeljék a migrációs helyzetet”.

„Ha nem vagyunk képesek választ adni a migrációs kihívásokra, ha megfeledkezünk alapvető kötelességeinkről, nem teszünk eleget az emberek akaratának, és sérül a demokrácia” – fogalmazott.

Macron szerint mindez teret enged a tekintélyelvű vezetőknek, akik az emberek félelmére alapozva erősítik rendszereiket.
Kijelentette továbbá, hogy erősíteni kell a menekülteket befogadó országokkal való szolidaritást, egyebek mellett az anyagi hozzájárulása fokozása, valamint a bevándorlók elhelyezése és integrációjuk segítése által.

A menedékkérelmek akár évekig elhúzódó elbírálási idejét humanitárius okokból le kell rövidíteni. Közös európai migrációs politikát kell kialakítani és meg kell teremteni a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszaküldésének hatékony rendszerét – húzta alá.

Az európai határok védelme egyebek mellett az afrikai országok gazdasági felemelkedését szavatoló politika megteremtését, az embercsempész-hálózatok felszámolását jelenti – tette hozzá. Macron kijelentette, az Európa Tanács egyes tagállamaiban tekintélyelvű rendszerek épülnek, amely gyengíti a tanács egységét.

Tisztában kell lenni azzal, hogy mindig könnyebb bírálattal illetni a liberális demokráciákat, mint a tekintélyelvű rendszereket. Szükség van a kritikára, ugyanakkor óvakodni kell attól, hogy ezek a bírálatok nehogy az illiberális demokráciák, a tekintélyelvű rendszerek útjára tereljenek” – fogalmazott.

A demokrácia és a rend védelme, nem ugyanaz, mint a migrációs jogok megsértése. A gyűlöletbeszéd pedig nem egyezik meg a hamis hírek terjesztésével, vagy a beszéd és a véleménynyilvánítás szabadságának a megsértésével – mondta.

A francia államfő azt is hangsúlyozta, hogy a világban jelentkező feszültségek miatt az Európa Tanács egységére nagyobb szükség van, mint valaha. Ehhez pedig elengedhetetlen Oroszország tagságára és tevékeny hozzájárulására is. Úgy vélekedett, Oroszországot ösztönözni kell arra, hogy az Európa Tanács tagja maradjon, ez által biztosítható ugyanis az emberi jogok, az emberi méltóság védelme az országban.

„Meg kell mutatni, hogy mit jelent európainak lenni, és azt, hogy mi mért vagyunk európaiak. Ha nem teszünk semmit, annak következményei lesznek a társadalmainkra és az emberi jogokra vonatkozóan egyaránt. Tettekre van szükség, hogy mutassuk, képesek vagyunk cselekedni szabadságunk és jogaink védelme érdekében” – tette hozzá Emmanuel Macron.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elképesztő! Megetette a nagyanyja hamvait az osztálytársaival

Mazsi

Friss! Zelinszkij győzelmének annyira örül a világ, hogy még Oroszországban is érmét dobnak ki a tiszteletére! Oszd meg!

Géza

Tovább súlyosbodik az éhezés a válságövezetekben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------