Hirmagazin.eu
Főoldal » Macron egyre nagyobb bajban: tudott testőre illegális fegyveréről
Külföld

Macron egyre nagyobb bajban: tudott testőre illegális fegyveréről

Emmanuel Macron szadista testőrparancsnoka korábban azt állította, hogy sosem viselt fegyvert a francia elnök kampányának központján kívül, ám egy fényképen, ami még 2017-ben készült Poitiers-ben, fegyvert tart egy pincérnő fejéhez – számolt be a Mediapart alapján a Le Figaro.

2017. június 17-én Le Touquet-ben készített kép Emmanuel Macron francia elnökről és kabinetjének biztonságért akkor felelős helyettes vezetőjéről, Alexandre Benalláról. Egyes hírek szerint, kettejük közt szerelmi kapcsolat volt. FORRÁS: MTI/EPA/ETIENNE LAURENT

Alexandre Benalla, a francia elnök szadista testőrparancsnoka, aki szabadidejében ártatlan embereket ver össze Franciaország utcáin, korábban azt nyilatkozta, soha nem hordott fegyvert a kampány központján kívül. Most azonban egy fénykép került nyilvánosságra, ahol a szadista testőr egy Glock pisztolyt tart egy poitiers-i étterem pincérnőjének fejéhez két másik biztonsági ember társaságában. Mindezt az elnökválasztás két fordulója között.

Benalláról sokat elmond, hogy viccesnek tartotta így szelfizni egy étteremben.

A kép után a francia elnök (akkor még csak az első forduló győztese) is készített egy szelfit a felszolgálónővel.

Emmanuel Macron és a pincérnő szelfije. FORRÁS: MEDIAPART

Macron egyre nagyobb bajban van testőrparancsnoka és bizalmasa folyamatos botrányai miatt. Nem véletlenül nevezi az ügyet a francia sajtó

Macron Watergate-ügyének. 

Benalla idén május elsején egy felvonuláson rendőrruhába öltözve brutálisan megvert egy 29 éves, szakácsként dolgozó fiatal fiút és annak barátnőjét. Chloé P. és Georgios D. most nyilatkoztak először, az interjút a teljes francia sajtó átvette és ismertette.

Elmondták, hogy ők még csak nem is tüntetni mentek, hanem megismerkedésük hatodik évfordulóját szerették volna megünnepelni barátnőjével. Feltűnt nekik azonban, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult fel a középiskolás szerveződés ellen, és már könnygázt is bevetettek ellenük, ezért inkább elindultak, hogy palacsintázzanak egyet. A Contrescarpe téren azonban elszabadult a pokol, és a pár megkérdezte a rendőröket, hogy miért bánnak így a fiatalokkal, mire az egyik rendőr egy törött üveget hajított feléjük. A szakács elmondta, hogy azóta nagyon bánja, de annyira felidegesítette magát a rendőrök reakcióján, hogy ő is visszadobott egy üvegkancsót a rendőrök felé, a barátnője pedig egy hamutartót.

A történetet innen már mindenki ismeri az általunk is közzétett videóból, ahol Macron testőre rendőrruhába öltözve gumibottal, sisakban kegyetlenül verni kezdte a görög fiút a francia elnök másik gyanúba keveredett testőre, Vincent Crase lábai előtt.

Egy másik rendőr közben gumibottal verte hátulról a térdem, és a végső csapást Benalla mérte rám, aki belém rúgott és betörte a mellkasom 

– számolt be a fiatal szakács.

Az Élysée-palota korábbi védekezése szerint Benalla csak megfigyelőként vett részt a tüntetésen. Ezzel szemben Alain Gibelin, a párizsi rendőrség közrendvédelmi osztályának vezetője azt mondta:

Benalla nem kapott engedélyt erre. 

Mindkét testőr ellen vádat emeltek.

Macron propagandagépezete persze próbálja tisztára mosni a szadista testőrt és a két fiatalt a „Fekete Block” szélsőbaloldali akciócsoport tagjainak beállítani, de ezt a fiatalok a bírósági eljárásban is cáfolták.

Gyanús ügyek a testőr körül

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a francia elnök kiállt szadista testőre mellett, akiről számos hír jelent már meg a francia sajtóban. Információik szerint Benalla

egy 300 négyzetméteres lakásban lakott, amit a francia elnök adott neki, és 10 ezer eurót keresett. 

Bár ezeket Macron tagadta, kiderült, hogy a vádak igazak voltak. Macron a sajtó és a közvélemény döbbenetére még annak is szükségét érezte, hogy kijelentse: Benalla nem a szeretője.

A Le Figaro újságírója azt is kiderítette, hogy Benalla egy terroristagyanús kapcsolatokkal rendelkező sejk testőre is volt akkor, amikor már Macront is védte.

Hátulról védik a szadista testőröket

A bukott szocialista miniszterből lett migránspárti francia elnök egykori szadista testőrparancsnokát kommunista módszerekre emlékeztető módszerekkel védi az ügyészség.

Benalla vallomásaiban összevissza beszél, és az ügyészek – nyilván az elnöki hivatal nyomására – mindent elhittek neki.  

Emiatt megtagadta a nyomozást a bizonyítékok eltűnése miatt, pedig Benalla tüntette el a páncélszekrényét, úgymond biztonsági okokból.

Benalla a telefonját is eltűntette, ami viszont azért érdekes, mert az bizonyíthatja, hogy erről a telefonról hívta fel Alexis Kohlert, az Élysée főtitkárát, hogy a diáktüntetésen lefilmezték, amint brutálisan fiatalokat ver.

Macron a bukás szélén

Még soha nem volt az ötödik köztársaság történetében elnök, aki ilyen hamar ennyire népszerűtlen lett. A Figaro, az RTL és az LCI közvélemény-kutatása szerint a franciák mindösszesen 19 százaléka elégedett Macron eddigi teljesítményével.

A Benalla-botrány mellett Macron impotens reformprogramja is növelte a népszerűtlenségét. A munkanélküliség majdnem 10 százalék, és semmit sem csökken, pedig Macronnak éppen ez volt az ígérete. A növekedés egy év alatt a harmadára csökkent, sorra veti ki az új sarcokat a nyugdíjasokra és a középosztályra, új és új adókat vezet be.

Az egykor gazdasági miniszterként is megbukó Macron most európai szerepről álmodozik, saját bevallása szerint is ő a bevándorláspárti erők vezetője, eközben azonban francia elnökként is a bukás szélére került.

Forrás: Origo

 

Hasonló hírek

Fellélegezhetnek a Nemzetközi Űrállomáson, nincs jele a Covid-19-nek

Géza

Skorpió mart meg egy utast egy amerikai repülőgép fedélzetén

info

Ferenc pápa a római zsinagógába látogat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------