Image default
Divat, szépségápolás

Ma van a Föld napja: környezetbarát szépségápolási tippek

Rengeteg apró lépést tehetünk, hogy csökkentsük az öko-lábnyomunkat! A legegyszerűbb, ha ezt otthon kezdjük, például a fürdőszobában.

A szépség-wellness márka, a FOREO a legjobb zöld tippeket mutatja be a maximális szépségért és a minimális károkért.

Válasszunk olyan termékeket, amelyek több dologra is jók

Keressünk olyan all-in-one sminktermékeket, amelyeket például az ajkunkra, a szemünkre és az orcánkra is használhatunk. Ráadásul két legyet üthetünk egy csapásra, ha olyan hidratálót választunk, amely fényvédőt is tartalmaz!

Sokszor a kevés is elég

Ne pocsékoljunk: már azzal is sokat tehetünk, ha a szépségápolási termékekből csak kis mennyiségeket használunk. Még jobb, ha addig használjuk őket, amíg tényleg elfogynak! Préseljünk ki lehetőleg mindent a flakonokból!

Vegyünk vissza a samponból

Milyen gyakran mosunk hajat? Ha hetente négyszer vagy akár többször is?Sok! Heti maximum két- háromszori hajmosás elegendő lehet. A köztes időszakban használjunk száraz sampont, ha túl zsírosnak érezzük a frizuránkat. A hajmosások számának csökkentésével nemcsak samponból kell kevesebb, de vizet és áramot is spórolhatunk.

Zölden a fehér fogakért

Átlagosan négy-öt műanyag fogkefét használunk el évente. Ezt összeadva, hatalmas műanyag mennyiségű hulladék keletkezik csak fogkefékből. Ezzel szemben az elektromos változatoknál elég csak a fejet cserélni, azt is sokkal ritkábban. Keressük például a hosszan tartó, elem nélküli készülékeket, az ISSA 2 egy töltéssel ugyanis akár 365 napig működik!

Zárjuk el a csapot

Régi, de örök érvényű tanács: fogmosás, arcmosás vagy bármely mosdó körüli tevékenység közben zárjuk el a csapot és csak akkor nyissuk ki újra, ha szükséges. A következő tusolásnál figyeljük meg, mennyi időt töltünk valójában a zuhany alatt. Egy-két perccel rövidebb tusolással máris 15 – 30 liter vizet spórolhatunk meg!

Legyünk tudatos vásárlók

Ismerjük meg a termékeken lévő szimbólumokat! Olvassuk el az adott termék összetevőit, hogy tudjuk, mit használunk. Igen, ezek a listák hosszúnak és bonyolultnak tűnhetnek, de jó, ha ismerjük a legfontosabb káros adalékanyagokat. Amiket jó, ha kerülünk: parabének, nátrium-lauril szulfát, műanyag mikrogyöngyök, ftalátok, mesterséges színezékek és kémiai tartósítószerek. Ezek közül sok a bőrt irritáló, rákkeltő, hormonháztartást felborító vagy éppen környezetre ártalmas összetevő.

blikk

Hasonló hírek

Elmúltál 40 éves? Akkor ezek a frizurák állnak neked a legjobban

Edit

Fürdőruhadivat 2015

Edit

Hullámos haj 2 perc alatt, ha kapkodva indul a reggeled – VIDEÓ

Mazsi