Hirmagazin.eu
Főoldal » Ma, október 1-én, az Idősek napján, öleljük át idős szeretteinket (Amúgy ezt minden nap tegyük meg, hisz értünk éltek, élnek) Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Ma, október 1-én, az Idősek napján, öleljük át idős szeretteinket (Amúgy ezt minden nap tegyük meg, hisz értünk éltek, élnek) Hirmagazin.eu

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat tanácsokkal segíti az időseket, és akik rájuk vigyáznak, azokat is!

Az idősek előtt tisztelgünk minden év október elsején! Ebből az alkalomból az ORFK, a bűnmegelőzési tevékenysége keretében az alábbi tanácsokkal lát el minket!A rendőrség bűnmegelőzési tevékenysége során különös figyelmet fordít az időskorú állampolgárok védelmére.

A rendőrség munkatársai a megelőzést segítő rendezvényeken, időseknek szervezett klubokban rendszeresen tartanak prevenciós előadásokat és az időskorúak aktív közreműködésének köszönhetően, a sértetti adatok száma esetükben évről évre csökken.

A szépkorú lakosokra való odafigyelés igen sokrétű. A rendőrök közterületi munkájuk ellátása során napi kapcsolatban állnak az idősekkel, segítik őket az aktuális problémáik megoldásában és a rendszeresen kapcsolattartás során bizalmi viszonyt alakítanak ki velük. Az odafigyelés különösen fontos a téli időszak közeledtével, amikor az idős, egyedálló emberek számára akár a napi tüzelő felvágása és behordása is gondot jelenthet.

Az idős emberekre emellett a legnagyobb veszélyt a vagyon elleni bűncselekmények jelentik, ezek közül is elsősorban a lopás (zseblopás, betöréses lopás, besurranó tolvajok által elkövetett lopás, trükkös lopás), csalás, sikkasztás és rablás.

A biztonság nagyon sok esetben óvatossággal, odafigyeléssel növelhető. Kérjük, fogadja meg a rendőrség tanácsait!

– Idegent ne engedjen be a lakásába!

– A kertkaput, lakásajtót akkor is zárja kulcsra, ha otthon tartózkodik, mivel a besurranó tolvajok a nyitott ajtón, ablakon és erkélyajtón át jutnak be az ingatlanba!

– Értékeit tartsa biztonságos helyen, ne hagyja szem előtt! Ha esetleg a lakásában fizet, visszaad valakinek pénzt, ügyeljen rá, hogy az illető ne lássa, hol tartja megtakarítását!

– Ha gyanús személyek csöngetnek be Önhöz, ne nyisson ajtót! Házalókat ne engedjen be otthonába, tőlük ne vásároljon!

– Ha a látogató hivatalos szervre hivatkozik, kérje el fényképes igazolványát! Az elkövetők sokszor valamilyen szolgáltató cégre hivatkozással, annak alkalmazottjaként jelentkeznek. A szolgáltatók általában előre egyeztetett időpontban keresik fel az ügyfelet és nem kérnek el a helyszínen pénzt. A túlfizetéseket átutalással, a számlákon történő jóváírással egyenlítik ki.

Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület – Blog.hu

– Ha ismeretlen személy unokájának, rokonának kiadva magát telefonon felhívja, hogy balesetet szenvedett vagy egyéb tragédia történt vele és készpénzre lenne szüksége és a pénzért barátját vagy munkatársát elküldené, győződjön meg az információ valódiságáról! Szánjon egy pár percet arra, hogy telefonon felhívja a megnevezett sértettet vagy annak közvetlen hozzátartozóját!

– Fokozottan figyeljen, ha nagyobb összeget vesz fel bankban vagy bankautomatából! Ezekben az esetekben lehetőség szerint ne menjen egyedül! Ne bankkártyája mellett tartsa annak PIN-kódját!

– A zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, piacok, tömegközlekedési eszközök a zsebtolvajok számára ideális elkövetési terepet nyújtanak. Ezeken a helyszíneken különösen figyeljen az értékeire!

– Ha kórházba kell mennie, csak a legszükségesebb dolgokat vigye magával! Az ékszereit, óráját hagyja otthon! Ne vigyen magával nagy mennyiségű készpénzt!

– Ismerje meg szomszédait és kölcsönösen figyeljenek egymásra, a ház, az utca és a környék biztonságára! Ha hosszabb időre elutazik, kérje meg őket, hogy ügyeljenek a lakására, ürítsék a postaládáját.

Vigyázzon értékeire! Ne adjon esélyt a bűnözőknek!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!

Alapadatok és 1. kép: police.hu

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeznek Budapesten

info

Demonstráció miatt lezárják a Keleti pályaudvari metrókijáratokat szombat délután

Edit

Minden hajléktalant ellátnak a télen

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!