Hirmagazin.eu
Főoldal » Ma nyitnak a britek..
Külföld

Ma nyitnak a britek..

Nagy-Britanniában elkezdik a korlátozások lépésenkénti feloldását – közölte Boris Johnos, a brit államfő.

Angliában annyira jól áll a koronavírus helyzet, hogy még márciusban feloldották a koronavírus-járvány megfékezése végett csaknem három hónapja elrendelt kijárási korlátozásokat.

A brit kormány döntése értelmében hétfőn a boltok és részlegesen a vendéglátóhelyek is kinyithatnak. Pontosabban azok a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, valamint a nyitvatartási idő korlátozása nélkül azok a vendéglátóhelyek – éttermek, pubok –, amelyeknek van lehetőségük szabadtéri felszolgálásra.

“Valóban örvendetes, hogy a korlátozások további enyhítésének előre meghatározott feltételei teljesültek, így az angliai fokozatos nyitás második fázisára sor kerülhet április 12-től, az előzetes tervek szerint” – reagált a londoni magyar nagykövetség a hírre, írja az index.hu

Mindenki ezt olvassa most!

“Jövő hétfőn ő maga is elmegy egy pubba, és ‘óvatosan, de visszafordíthatatlanul’ lehajt egy korsó sört.” – jelentette ki a brit államfő, utalva ezzel a kormány nyitási menetrendjének hivatalos kifejezésévé vált a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások „óvatos, de visszafordíthatatlan” enyhítési folyamatára.

Nemcsak a fodrászatok, kozmetikák valamint a közösségi létesítményekre, például a könyvtárak nyitnak ki, hanem lehetőség nyílik a belső turizmusra Angliában az önellátásra berendezkedett szálláshelyek igénybevételével. A nyitás eltérő ütemben fog megvalósulni a szigetország különböző részein.

“A hétfőn életbe lépő lazítások az országon belüli mozgásokat, kikapcsolódási lehetőségeket érintik, ami természetesen nagy könnyebbség lesz az itt élő magyaroknak is, hiszen az Egyesült Királyság nagy részén január eleje óta szigorú korlátozások vannak érvényben.” – emelte ki Kumin Ferenc londoni nagykövet.

Arra is felhívta a figyelmet a diplomata, hogy a korlátozások enyhítésétől függetlenül, továbbra se tervezzen beutazni senki, amíg ezt a magyar és brit hatóságok nem engedélyezik. Valamint egyelőre a nemzetközi utazásokat is – az Egyesült Királyságból – csak meghatározott és halaszthatatlan esetekben engedélyezik.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Juncker szerint Merkel jobban megérdemli a Nobel-békedíjat, mint Obama

Edit

A repülés biztonságos? Idióta pilóta miatt halt meg 70 ártatlan ember

Mazsi

Félelmetes felvétel: meghajlott a híd a busz súlya alatt – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!