Hirmagazin.eu
Főoldal » Ma is gyötri a koronavírus Barta Sylviát: fáradékony és foltosodik a bőre – Szó szerint beleőszült a betegségbe
Bulvár

Ma is gyötri a koronavírus Barta Sylviát: fáradékony és foltosodik a bőre – Szó szerint beleőszült a betegségbe

Budapest — Hiába gondolta, hogy maga mögött hagyta a szörnyű betegséget: a testén újra megjelentek kiütések, hangulatingadozás és krónikus fáradékonyság gyötri a koronavírus-fertőzésen átesett Barta Sylviát (50).

Noha a TV2 gyönyörű időjósa teljes erejével a gyógyuláson van, a Blikknek bevallotta: most nehezebb napjai vannak. Márciusban kapta el a vírust, heteken át küzdött vele, s bár a nehezén már túl van, a betegség még mindig nem múlt el nyomtalanul.

– Amikor az ember padlóra kerül, azt nem mutatja meg a közösségi oldalán. Csodálatos heteket töltöttünk a Balatonnál, de most már pakolunk, megyünk vissza Budapestre, és az első utam a bőrgyógyászatra vezet – mondta lapunknak az időjós, akinek bőrére helyenként elkezdtek visszatérni a betegség okozta kellemetlen foltok.

– Ez az alattomos fertőzés megtámadta az egész szervezetemet: az idegrendszeremtől kezdve a keringésemen, az emésztésemen keresztül a légzőszervekig. Vannak dolgok, amelyekről nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt az ember, de mégis úgy érzem, szükség van rá, hogy ezzel is segítsük, támogassuk egymást, de tényleg teljesen padlóra küld ez a kór. Szó szerint beleőszültem a koronavírusba, és ha a sok baj nem lett volna elég, indokolatlanul fáradékony vagyok, valamint eddig nem jellemző hangulatingadozásaim vannak – sorolta Sylvia.

A csinos időjós nem akarja elhallgatni betegség hátulütőit / Fotó: TV2 A csinos időjós nem akarja elhallgatni betegség hátulütőit / Fotó: TV2

Nem véletlen, hogy a TV2 csinos időjósa tart a második hullámtól, főleg azután, hogy a fiatalok körében robbanásszerűen terjed a vírus.

– Igenis tartani kell a kórtól, nem szabad hátradőlni, talán az én példám is valamennyire felnyitja az emberek szemét, hogy vigyáznunk kell egymásra! Én fél éve küzdök a teljes gyógyulással. Fel is szoktam tenni magamnak a kérdést: vajon leszek még a régi Barta Sylvia? Sajnos türelmetlen típus vagyok, ez sem könnyít a dolgon, de muszáj lesz újra erőre kapnom, megmozgatnom a hegyeket – mesélte a Blikknek Sylvia, aki úgy érzi, lelkileg is megváltoztatta a vírus.

– Két dolgot fogadtam meg ebben a nehéz időszakban: segíteni fogok más betegeken és minden napomat úgy fogom élni, mintha az utolsó lenne – mondta Slyvia, aki főleg a lányaiért aggódott. – Az járt a fejemben, összegyűlt-e annyi közös élményünk, hogy legyen mire emlékezniük? Nem tudhatjuk, meddig vagyunk itt egymásnak. Eddig is a jelennek éltem, de ez most még inkább jellemző – csuklott el a hangja Sylviának.

– Az egyik lányom éjjel jött hozzám, hogy beszélgetni szeretne. Egy percig sem gondolkoztam. Hiába vagyok hullafáradt és készülődöm már a lefekvéshez, bármikor, bármivel jöhetnek hozzám, mert azt érzem, még megtehetem és megtanultam egy életre: minden perc ajándék.

Maradványtünetek

A szakértők szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a Covid–19-en átesett beteg a fertőzés után teljesen visszanyerheti korábbi egészségi állapotát. Ami viszont már most jól látszik, hogy a felépülés sokáig tart. Noha vannak, akik köhintés nélkül átesnek rajta, sok betegnek sajnos élete végéig együtt kell élnie a maradványtünetekkel. A légszomj, a fulladásérzés olykor meglehetősen hosszú idő alatt rendeződik, mivel a gyulladt tüdőben hegesedési folyamat zajlik. Két héttől akár több hónapig is eltarthat a felépülés, amely alatt tartósan fennáll a fáradtságérzés.

Ilyen tartós tünetei voltak a koronavírusos betegeknek. Ilyen tartós tünetei voltak a koronavírusos betegeknek.

Nem lehet belőle donor

Noha Barta Sylvia egyik nagy vágya volt, hogy más betegeken segíthessen és a vére is rengeteg ellenanyagot termel, mégsem lehet donor.

– Mérhetetlenül csalódott vagyok, számtalan vérvétel után kiderült, hogy az autoimmun betegségem miatt szedett gyógyszerek nem teszik lehetővé, hogy vérplazmát adjak. Fáj a szívem, amiért tehetetlen vagyok – mondta az időjós.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Instagram

Hasonló hírek

Ezrével veszítik el a rajongóikat a közösségi oldalon: a sztárokat sem kíméli a Facebook-káosz

Géza

El fogsz olvadni a cukiságtól: Caramel kislánya énekel

Edit

Csontvázzá fogyott a popénekesnő – aggódnak érte a rajongók

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------