Image default
Belföldi hírek

Ma dől el a “magyar” medve sorsa: így várja az ítéletet a Szegedi Vadasparkban

Rácsok mögött várja, hogyan döntenek a sorsáról. Ő az a medve, aki bebarangolta fél Magyarországot. Bizottság dönti el, hol folytathatja tovább az életét…

Húsz ember vitatja meg, mi lesz a medve sorsa. A bizottságban ott lesz minden érintett szerv képviselője, köztük a nemzeti parkoké is. A lelőtt medvét Robinak keresztelték el, a neme még mindig nem derült ki, ám a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert azt sejti, hogy nőstény medvével van dolguk.

Az állatot Sándorfalva határában altatólövedékkel lőtték ki, erre azért volt szükség, mert lakott terület felé vette az irányt. A medvét Veprik Róbert találta el a combján. Ezután még ötven métert kóborolt az erdőben, majd összeesett. Egy Fanny nevű német vizsla találta meg. Amikor a keresőcsapat az alvó állat közelébe ért, nem akartak hinni a fülüknek, a medve úgy horkolt mint ahogy a mesékben szokás.

Jól érzi magát nálunk – árulta el a Blikknek Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark igazgatója. – Már az is kiderült, hogy mi a kedvenc étele, az almát nagyon szereti. A nemét még nem derítettük ki, de én biztos vagyok benne, hogy nőstény állattal van dolgunk.

Forrás: Ripost

Fotó: MTI

Hasonló hírek

Kínai negyed – Budapesten!

Géza

Már most figyelmeztetik erre a kirándulókat

info

Határon túli versenyző nyerte a Nemzeti Vágtát

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------