Image default
Külföld

Ma­ni­pu­lál­ták a ten­gerbe ful­ladt mig­ráns kisfiú fo­tó­ját!

Gya­nús fo­tóra buk­kan­tunk több kép­ügy­nök­ség kí­ná­la­tá­ban is, a tö­rök­or­szági Bod­rum ten­ger­part­ján hol­tan ta­lált kisfi­ú­ról. A képet nyil­ván­va­lóan ma­ni­pu­lál­ták, hogy még in­kább meg­rázó le­gyen.

A fotóügynökségek kínálatában még ma is megtalálhatóak a tengerbe fulladt kisfiú  megtalálásának, időrendbe szedett képei.

Azonban azt a fotót, amelyen valójában megtalálták, teljesen máshol, más felirattal lehet fellelni, az eseményeket megörökítő képek tömkelegében.

2196565

A megtaláló, Mehmet Ciplak őrmester, később megható interjúkat adott, a megtalálás körülményeiről, sőt azt is megmutatta, hol találta meg a kisfiú élettelen holttestét.

A két helyszín láthatóan teljesen különbözik egymástól! Csak később vallotta be, nem tudta, hogy egy török fotós folyamatosan fényképezi. Így aztán az is nyilvánvaló, hogy nem egészen ott bukkant a holttestre ahol a híres kép mutatja.

A képeket látva számos kérdés merülhet fel.

Vajon miért került egy sokkal látványosabb partszakaszra a test, teljesen más pózban?   A megrázóbb fotó kedvéért áttették máshova szegény kisgyereket?

Kinek állt érdekében a tragédia még inkább hatásvadász kihasználása?

620x0
Ciplak őrmester mutatja, hol találta meg a testet (Fotó: AFP)

forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kiszivárgott a hír: őrült szektát vezet a sorozatsztár, borzalom, amit nőtársaival művel

Mazsi

Csoda történt a beteg férfival: az orvosok sem értik, hogyan lehet életben

Mazsi

Tragédia lehetett egy síparadicsom közelében (A cikk videót tratalmaz)

Géza