Image default
Külföld

Lövöldözés Kaliforniában, legkevesebb 14-en meghaltak

A katonai ruhába öltözött támadók után hajtóvadászat indult, egyiküket állítólag lelőtték. Az FBI szerint egyelőre nem tudják, hogy terrortámadás történt-e. Az eset felszította a fegyvertartási törvénnyel kapcsolatos vitákat.

Lövöldözés Kaliforniában, legkevesebb 14-en meghaltak3

Legkevesebb 14 halottja és legalább ugyanennyi sebesültje van annak a támadásnak, amelyet feltehetően három, katonai ruhát, talán repeszálló mellényt viselő elkövető hajtott végre szerdán a kaliforniai San Bernardinóban – írta az MTI.

A rendőrség a gyanúsítottak után indított hajszájához csatlakoztak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának (ATF) ügynökei is.

Lövöldözés Kaliforniában, legkevesebb 14-en meghaltak3

A lövöldözés egy fejlődési zavarokkal küszködő pácienseket kezelő szociális intézményhez, az Inland Regional Centerhez tartozó konferenciaközpontban történt, amelyet sajtójelentések szerint valószínűleg az amerikai egészségügyi minisztérium bérelt ki. Szemtanúk szerint a karabélyokkal felfegyverzett támadók egy sötét terepjárón hagyták el a helyszínt. A furgont később a SWAT különítménye megtalálta. Lövöldözés kezdődött, majd körbevették a járművet, és hosszadalmas művelet során (attól tartottak, hogy bomba vagy további támadók lehetnek a kocsiban) egyes, megerősítetlen jelentések szerint egy embert kihúztak a furgonból, őt állítólag a rendőrök lelőtték.

A rendőrök később körbevettek egy templomot. Egy elkövető a CNN szerint még szökésben van.

Lövöldözés Kaliforniában, legkevesebb 14-en meghaltak3

A Los Angeles News Group és a San Bernandino Sun által közreadott kép rendőrökről az Inland Regional Center szociális intézménynél, a lövöldözés után. (MTI)

Egyes beszámolók szerint a rajtaütés során robbanások is hallatszottak. Tűzszerészek a támadást követően robottal robbantottak fel egy gyanús csomagot.

Jarrod Burguan rendőrkapitány az esetről elmondta: a tettesek felkészülten, puskákkal és nem maroklőfegyverekkel érkeztek.

A médiában megszólaltatott egyes biztonsági szakértők szerint az, hogy egy összehangolt, több elkövető által végrehajtott támadásról van szó, utalhat arra, hogy egy kormányellenes milícia a felelős.

Hivatalosan nem erősítették meg, hogy terrortámadás történt volna, a Los Angelesben található FBI-iroda munkatársa szerint egyelőre nem lehet ezzel kapcsolatban semmi biztosat mondani.

Forrás: metropol

Hasonló hírek

A holland külügyminiszter elhatárolódott a Magyarországot bíráló kijelentésektől

Géza

Megfagyott holttestet akartak kimenteni, de valami mást találtak

Edit

Hajókat kér Görögország a migránsok visszaküldéséhez

Edit