Hirmagazin.eu
Főoldal » Lovász Róbert: Csak az autósportra a versenyzésre koncentrálok
Sporthirek

Lovász Róbert: Csak az autósportra a versenyzésre koncentrálok

A Szeretem a Városom Egyesület Tapolcán, hétről-hétre “Hétköznapi Hősöket” mutat be. Olyan embereket, akik munkájukkal segítenek, bátorítanak, támogatnak, vagy éppen védenek, tehát mindennapos, de nem mindennapi munkájukkal jobbá teszik mások életét.

Hétköznapi hősök sorozatunk keretében ezen a héten Lovász Róbert, autóversenyzővel találkozott Bognár Róbert a Szeretem a Városom Egyesület elnöke.

Lovász Róbert Tapolcán született. Karosszérialakatosként végzett Veszprémben a Jendrassik szakgimnáziumban. Az iskola elvégzése után a szakmájában kezdett el dolgozni és később saját vállalkozásba kezdett.

Az autók szeretete kiskora óta megvolt és 1987-től szenvedélye lett az autósport. 3 évig intenzíven versenyzett ralli crossz kategóriában, de 1990-ben családot alapított és 20 év kimaradt.

Mikor fia Kornél nagykorú lett, együtt kezdték el újból az autóversenyzést. Első autója, amellyel a nyolcvanas években kezdett egy Zsiguli volt, azóta a régi klasszikust lecserélte és később BMW-vel, Lotus-al és ma pedig egy Suzukival versenyeznek. Mindegyik autót saját kezűleg építik.

A jelenlegi autónak a végsebessége 160 km/h, de 3.5 másodperc alatt van százon.Versenyekre nem csak Magyarországon, de Ausztriába és Szlovákiába is szívesen járnak. 

Itthon az Országos Bajnokságon és a Dunántúli kupán indulnak. Ezek szlalom bajnokságok, a pályák 2.5 km hosszúak, ahol 3,4,5 futam van, amiknek az idejük összeadódnak és így jön ki a napi végeredmény.

A versenyeket megelőzi egy pályabejárás, ahol gyalog végigsétálják többször is és memorizálják a kanyarokat, nehezebb helyzeteket. Mindent meg kell jegyezni, hogy versenytempó mellet is tökéletesen tudja végigvinni az autót a pályán. Mindig nagyon alapos ezen a téren, talán ennek köszönhető, hogy a sok éves versenyzés mellet, komoly balesete sosem volt.

Nagyon szép eredményeket tudhat magáénak. Az Országos Bajnokságon 3 bajnoki címe is van a kategóriájában, a Dunántúli kupán 2016-ban ő volt a bajnok. Jelenleg az Országos Bajnokság 5. helyén áll, ami fantasztikus eredmény. Több mint 80 induló közül, ahol a legprofibbak versenyeznek.

Robi elmondta, hogy önerőből finanszírozzák az autósportot. Az egész család örömét leli benne. Fia nagyobbik kislánya is autóversenyző akar lenni. Imádja ezt a közeget, a hosszú évek alatt a versenyzőkkel és a szurkolókkal egy családdá váltak.

Ez az a kikapcsolódás, ahol fejben pihenni tudok. Csak az autósportra a versenyzésre koncentrálok. – mondta Lovász Róbert.

infotvhome

Hasonló hírek

CR7 játszik, Simeone nem ígér szép focit

Edit

Dráma a focivégén, újrajátszanak egy meccset?

Mazsi

Federer döbbenetes összeget nyert Melbourne-ben

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------