Hirmagazin.eu
Főoldal » London már sokkal veszélyesebb, mint Szomália?
Külföld

London már sokkal veszélyesebb, mint Szomália?

Több száz szomáliai és kenyai anya visszaküldte a gyermekeit Afrikába, nehogy leszúrják őket a brit fővárosban. Annak ellenére, hogy Szomáliában is több terrortámadás történt az elmúlt hónapokban.

Már minden 90. percben van egy machetés támadás Nagy- Britanniában és ezek fele Londonban történik – írtuk meg egy évvel ezelőtt. Két hete a Theguardian azt közölte, hogy a 2012-2013-as “béke évekhez” viszonyítva, 2017-2018-ra 93 százalékkal több késelés volt a 16 évnél fiatalabb korosztályban.

A számoknál is megdöbbentőbb az a hír, miszerint

az elmúlt hónapokban több száz fiatalkorú gyermeket küldtek vissza Szomáliába és Kenyába az aggódó szüleik. Ezt az észak-londoni szomáliai közösség képviselői mondták el a lapnak.

Szerintük ugyanis a rendőrség nem tudja megvédeni a tizenéveseket a késelésektől, így az ő szempontjukból London már veszélyesebb, mint Szomália vagy Kenya.

London már sokkal veszélyesebb, mint Szomália

Ezek az emberek jórészt a kilencvenes években érkeztek a brit fővárosba, a szomáliai polgárháborúból menekülve.Rakhia Ismail a londoni Islington kerület polgármester-helyettese elmesélte az Observernek, hogy két héttel ezelőtt szúrtak meg egy afrikai fiatalt, aki azóta már vissza is tért szülőhazájába.

Sadia Ali, az Islington Szomália Fórumának kincstárnoka és a kisebbségi ügyek alapítója szerint: “A szülők úgy érzik, hogy nincs más választásuk, ha azt akarják, hogy a gyermekeik biztonságban legyenek Egy hét gyermekes anya a 15 éves fiát küldte vissza Szomáliába, hogy megvédje őt a bandáktól, és sok barátja már két különböző kontinensen van a gyermekeivel.”

Egy másik 15 éves fiút nemrég küldtek vissza Szomáliába, miután a barátját megkéselték Islingtonban és azt mondták neki, hogy “te vagy a következő”. Múlt pénteken egy észak-londoni szomáliai anya csak azért repült a kenyai Mombasába, hogy lebeszélje a 19 éves fiát a visszatérésről, miután a banda arra kérte őt, hogy menjen vissza Londonba.

Az egészben az a félelmetes, hogy Szomáliában is több terrortámadás történt az elmúlt hónapokban. Mogadishuban egy autóban elhelyezett bomba hét embert ölt meg, egy másik esetben 29-en haltak meg. Ezért a visszaküldött gyermekek egy részét, nyugodtabb, falusi környezetben helyezik el a már Londonban élő szüleik.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A mezőgazdaság bővülése alacsonyan tartja az élelmiszerárakat a következő évtizedben

Géza

Elképesztően gyönyörű drónműsorral döntöttek rekordot a Téli Olimpián (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

“Arra tanítottak bennünket hogyan vágjuk el valaki torkát ..” (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------