Hirmagazin.eu
Főoldal » Lomnici: Szakadék felé száguld az unió, csak a V4-ek nyomják a féket
Belföldi hírek

Lomnici: Szakadék felé száguld az unió, csak a V4-ek nyomják a féket

A Századvég kiadta friss kutatását a kormányfő-jelöltek népszerűségéről: a számadatok szerint 52 százalék Orbán Viktorra szavazna – ha lenne ilyen választás –, Karácsony Gergely a második 13 százalékkal, Szél Bernadett népszerűsége 11, Vona Gáboré pedig 8 százalék.

Lomnici Zoltán úgy értékelt az M1 szombat reggeli műsorában: a baloldali törzsszavazók okkal lehetnek felháborodottak amiatt, hogy még mindig a hatalmi osztozkodás és a választási matek van előtérben az ellenzéki oldalon. Az alkotmányjogász arra is kitért, hogy értékrendek, stabil értékek nélkül nem lehet megvédeni magunkat Európában.

 

A Századvég felmérése szerint rendkívül megosztott az ellenzék a kormányfőjelöltek tekintetében: a kutatás szerint Orbán Viktor stabilan vezet 52 százalékkal, 13 százalékon áll Karácsony Gergely, 11-en Szél Bernadett, Vona Gábor pedig 8 százalékponttal gyakorlatilag lemaradt a mezőnytől – foglalta össze a Századvég Alapítvány friss felmérésének eredményeit az M1 aktuális csatornán Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Úgy fogalmazott, a baloldali törzsszavazók okkal lehetnek felháborodottak amiatt, hogy még mindig a hatalmi osztozkodás és a választási matek van előtérben az ellenzéki oldalon – amelyből már a Jobbikot sem lehet kivonni.

Lomnici Zoltán egy másik felmérésre hivatkozva elmondta, hogy még az ateisták 43 százaléka is olyan kormányzati irányt szeretne, amely kiáll a keresztény gyökerek mellett, és össztársadalmi szinten 77 százalék mondja azt, hogy a keresztény alapértékek melletti kormányzati kiállást fő prioritásnak tekinti – még a baloldali szavazók 54 százaléka is ezen az állásponton van.

Kiemelte: egyértelmű, hogy a zsidó-keresztény kultúrkör alapértékeinek megvédése nélkül nem lesz stabil Európa. „A brüsszelita nihilisták a mostani európai identitásválságot próbálják kihasználni és ‘megtiszítani’ az uniót minden stabil értéktől. Jelenleg inkább az érdekek Európája, mint az értékek Európája fogalmat használhatnánk az unió tekintetében – de emlékezhetünk, Robert Schumann is megmondta: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.

Ha ezt figyelembe vesszük és az európai közösség egyik alapító atyját váteszi képességgel ruházzuk fel – folytatta Lomnici Zoltán az M1 műsorában –, elmondható, hogy jelenleg a szakadék felé rohan az unió, a féket pedig csak a V4-ek és a magyar kormány nyomja.

„Egyértelmű, hogy értékrendek, stabil értékek nélkül nem lehet megvédeni magunkat, pláne nem egy olyan hódító vallással szemben, mint az iszlám.  Most, amikor megemlékezhettünk a berlini terrortámadásról, felerősödnek azok a hangok, amelyek olyan keresztény alapokon nyugvó kormányzati irányt támogatnak – nem csak Magyarországon, hanem például Németországban is –, amely kiáll a polgárai mellett és megvédi a hagyományos, demokratikus értékeket” – zárta gondolatait az alkotmányjogász.

Forrás: hirado.hu, M1 Ma reggel

Képek: pestisracok.hu, 24.hu

 

Hasonló hírek

Orbán nem tárgyal a diákokkal, jön az újabb tüntetés

Mazsi

Budaörs polgármestere ordít és toporzékol

info

Miért lapított egy hónapig a magyar IKEA?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: sa[email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!