Hirmagazin.eu
Főoldal » Linda Evangelista a 80-as, 90-es évek egyik szupermodellje
Divat, szépségápolás

Linda Evangelista a 80-as, 90-es évek egyik szupermodellje

Linda Evangelista a 80-as, 90-es évek egyik szupermodellje volt, aki eszméletlen sokat keresett.

Linda Evangelista

Lényegében olyan felkérései voltak, hogy ő szinte bármennyit kért, a kérők rábólintottak az összegre. Mindamellett viszont, hogy elképesztően sikeres volt egy úttörőként is tekinthetünk a modellre a divat szakmában.

Linda Evangelista3Olyan egyéniségek mellett tudok kiteljesedni és a világ egyik legnépszerűbb modelljévé válni, mint Naomi Campbell, Cindy Crawford vagy éppen Christy Turlington. Ahhoz, hogy még jobban átérezzük a korszakot szeretnénk megemlíteni, hogy Cindy Crawford lánya már szintén jelen van a divatszakmában.

Napjainkban talán picit eltűnt és még annyit sem lehetett hallani róla, mint az előbb említett modellekről, pedig a kor egyik kiemelkedő alakja volt a divat szakmában. Ebben az évben már betöltötte az 50 évet is, de még mindig rengeteg szexuális energia bujkál benne, amelyet a kamerák természetesen imádnak.

A szupermodell ugyan kanadai születésű, de olasz származású. Mindez cseppet sem gátolta, sőt még lehet segítette is, hiszen különleges személyiség. Már a 80-as években igazi sztárnak mondhatta magát, hiszen a Chanel és Gianni Versace múzsája lett.

Linda Evangelista4Ezek után nagyon hamar a divatvilág legkeresettebb szépségei közé tartozott, ha nem ő volt akkoriban a legkeresettebb. A 80-as évek végére akkora személyiség lett, hogy csillagászati összegeket is elkérhetett egy-egy  munkáért. Ezt nem is rejtette véka alá, hiszen egy interjúban elmondta, hogy 10 ezer dollár alatt még az ágyért sem kel fel. Ugyan ez nem volt mindenkinek túl szimpatikus, sőt nagyon sok emberből irigységet váltott ki, de hát a piac szabta már akkor is az árakat. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem lett a legnépszerűbb modell, mindezek ellenére továbbra is hasonlóan komoly kaliberű munkái akadtak.

A 90-es évek elején például volt olyan divatbemutató, ahol 20 ezer dollárt fizettek neki csak azért, hogy végigmenjen a kifutón. Sokan pénzéhesnek is nyilvánították, amelyben talán volt is némi igazság, ugyanis úgymond még a gyerekén is jól keresett. Amikor bebizonyosodott, hogy Francois-Henri Pinault, a luxusmárkák tulajdonosa a kisfia apja, 45 ezer dollárt kért gyerektartásként csak azért, hogy az iskolába szállítsa. Szerencsére ez nem jelentett akadályt az apának, akit az óta már Salma Hayek férjeként emlegethetünk.

A pénzügyek terén lévő rámenősége azonban őt igazolta, hiszen bármekkora magas összeget is kért, neki kifizették azt. Karl Lagerfeld nyilatkozta róla, hogy ő a legtökéletesebb modell, akinél fegyelmezettebbet nem ismer, majd a legdrágább Stradivarius hegedűhöz hasonlította.

Úttörőként is számon tarthatjuk, ugyanis 1989-ben levágatta a haját rövidre, amely miatt mindenki kongatta a vészharangot, hogy ez egyet jelent a karrierje bukásával. Nem véletlenül, hiszen előtte, ha egy nő rövid hajat vágatott ebben a szakmában az tényleg dobhatta is a karrierjét. Neki azonban nem tört ketté a karrierje, sőt nagyot húzott belőle.

Az új frizurával valóságos forradalmat robbantott, amelynek következtében még Demi Moore is rövidre vágatta a haját. Később egyre több nő is hasonlóan cselekedett, az újságot pedig sokáig csak Evangelista-frizuraként emlegették.

Végezetül egy idézettel szeretnénk búcsúzni, amelyből mindenkinek nyilvánvaló lesz, hogy milyen is Linda Evangelista: “Nem hiszem, hogy divatikon lennék, modell vagyok és sokat keresek, de sosem áltattam magam azzal, hogy én volnék a legszebb a világon. A többség még mindig a szőke hajú, pisze orrú lányokat favorizálja.”

 

Forrás: delina

Hasonló hírek

Gyógynövényekkel a szép hajért

info

Adj egy kevés cukrot a samponodhoz, csodát művel a hajaddal!

Mazsi

Nézd, ezek az idei év legdivatosabb frizurái!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------