Hirmagazin.eu
Főoldal » Liget Budapest: videón járhatjuk be az Új Nemzeti Galéria látványterveit – videó
Gazdaság

Liget Budapest: videón járhatjuk be az Új Nemzeti Galéria látványterveit – videó

Az intézmény elkészültét egyértelműen támogató közvélemény-kutatással együtt hozták nyilvánosságra a régi Petőfi Csarnok helyére tervezett intézmény részletes vizualizációját.

Az Új Nemzeti Galéria levegős, természettel egybefüggő tereket alkotó épületét eddig csak statikus látványképekről és leírásokból lehetett megismerni, most azonban részletes videót tett közzé az utóbbi időben megkérdőjelezett jövőjű beruházás.

nemzetközi díjazott Liget egyik legjelentősebb projektjének szánt fejlesztés az egykori Petőfi Csarnok helyét foglalná el. A látványterv-videó bemutatja múltját (a PeCsa előtt más épületek álltak a helyén több mint 100 éve) és tervezett jövőjét is.

80 százalékos támogatottsága van a projektnek

A videóval együtt közölt közvéleménykutatást az Inspira Research Group készítette a Városliget Zrt. megbízásából. A Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében Magyarország lakosságának 80%-a támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását.

A Magyar Innováció Háza látványterve

Az Inspira a kutatás adatait személyes interjúk során rögzítette egy ezer fős, reprezentatív országos mintán. A válaszadók túlnyomó többsége szerint a Projekt teljes programját végre kell hajtani, mert az jelentősen javítaná Magyarország hírnevét. A megkérdezettek négyötöde pedig egyetért azzal is, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház.

A Városligeti Színház látványterve

A budapestiek is hasonló válaszokat adtak

Baán László, a projekt miniszteri biztosa elmondta: ez a felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás volt, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását.

2016-ban az Ipsos, az elmúlt év végén pedig szintén az Inspira Research kérdezte meg a budapestieket a projektről. Az előbbi szerint 2016-ban a fővárosiak kétharmada, az utóbbi szerint pedig tavaly decemberben már több mint 70 százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását, azaz a Liget Budapest Projektet.

Hasonló hírek

Bekötik a cégek számlázását a NAV-hoz

Edit

Miért érdemes most lakást venni, akár hitelre?

info

Könnyen megtréfálhatja a bank, ha nem figyel oda

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------