Image default
Külföld

Libanon nem adja ki Szíriának Kadhafi fiát

Forrás: MTI

Libanon megtagadta Szíria kérését, hogy kiadják Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fiát, Hannibált – közölte szerdán a libanoni igazságügyi miniszter.

Libanon nem adja ki Szíriának Kadhafi fiát

Asraf Rifi arra az álláspontra helyezkedett, hogy Hannibál Kadhafi kiadása ellentétes volna egy egyezménnyel, melyet a két ország még 1951-ben kötött.

A néhai líbiai diktátor fiát a héten letartóztatásba helyezték a libanoni hatóságok, hogy kikérdezhessék egy libanoni síita imám évtizedekkel ezelőtti, Líbiában történt eltűnésének ügyében. A hitszónok eltűnésének a libanoni síiták nagy jelentőséget tulajdonítanak közösségük politikai térvesztésével kapcsolatban. Músza asz-Szadrnak 36 évvel ezelőtt veszett nyoma, amikor hivatalos látogatást tett az észak-afrikai országban. Az ügy azóta is megoldatlan. A líbiai vezetés mindig azt állította, hogy Szadr egy Rómába tartó repülőgép fedélzetén távozott Líbiából, és különböző síita frakciók közötti hatalmi harc áldozata lett.

Hannibál Kadhafi apja 2011-es meggyilkolása óta Damaszkuszban élt, és kerülte a feltűnést. A múlt héten elrabolták libanoni síita fegyveresek. Amikor néhány órával később előkerült, a bejrúti hatóságok őrizetbe vették, hogy kihallgatásnak vessék alá.

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Európában a biztonság lett a legfontosabb

Edit

Nem támadta meg dzsihadista a francia tanítót

info

Illegális bevándorlás – A német kancelláriaminiszter szerint “alábecsülték” a migrációs hullámot

Edit