Image default
Külföld

Libanon nem adja ki Szíriának Kadhafi fiát

Forrás: MTI

Libanon megtagadta Szíria kérését, hogy kiadják Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fiát, Hannibált – közölte szerdán a libanoni igazságügyi miniszter.

Libanon nem adja ki Szíriának Kadhafi fiát

Asraf Rifi arra az álláspontra helyezkedett, hogy Hannibál Kadhafi kiadása ellentétes volna egy egyezménnyel, melyet a két ország még 1951-ben kötött.

A néhai líbiai diktátor fiát a héten letartóztatásba helyezték a libanoni hatóságok, hogy kikérdezhessék egy libanoni síita imám évtizedekkel ezelőtti, Líbiában történt eltűnésének ügyében. A hitszónok eltűnésének a libanoni síiták nagy jelentőséget tulajdonítanak közösségük politikai térvesztésével kapcsolatban. Músza asz-Szadrnak 36 évvel ezelőtt veszett nyoma, amikor hivatalos látogatást tett az észak-afrikai országban. Az ügy azóta is megoldatlan. A líbiai vezetés mindig azt állította, hogy Szadr egy Rómába tartó repülőgép fedélzetén távozott Líbiából, és különböző síita frakciók közötti hatalmi harc áldozata lett.

Hannibál Kadhafi apja 2011-es meggyilkolása óta Damaszkuszban élt, és kerülte a feltűnést. A múlt héten elrabolták libanoni síita fegyveresek. Amikor néhány órával később előkerült, a bejrúti hatóságok őrizetbe vették, hogy kihallgatásnak vessék alá.

Hasonló hírek

Elítélték a macedón nemzeti múzeumból való lopásért a volt igazgatót

info

Horrorisztikus képsorokat rögzítettek egy angol reptéren – VIDEÓ

Mazsi

Civilt ölt egy ittas ukrán katona

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------