Hirmagazin.eu
Főoldal » Lezárult az idegenforgalmi szezon a Balaton-parton
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lezárult az idegenforgalmi szezon a Balaton-parton

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2017. szeptember 26-án, Gyenesdiáson tartotta meg szezonzáró ülését, melynek házigazdája idén a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság volt.

Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány az értekezleten sikeresnek értékelte a rendőrség szakmai tevékenységét a turisztikai idényben.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) a nyári idegenforgalmi szezonban céljaként fogalmazta meg a Balaton régióiban és a Velencei-tó térségében – hagyományosan együttműködve a társ- és civil szervezetekkel – a lakosság és az idelátogatók szubjektív közbiztonságérzetének fokozását, a közlekedés rendjének fenntartásával az üdülőkörzetekbe irányuló közúti forgalom folyamatosságát, hozzájárulva az idegenforgalmilag frekventált területek turisztikai vonzerejének megőrzéséhez. Ebben az esztendőben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kapott arra felhatalmazást, hogy a turisztikai idényben a négy érintett megye – Fejér, Somogy, Veszprém és Zala – rendőri szerveinek tevékenységét összehangolja. A bizottság tevékenységét előre kidolgozott munkaprogram alapján végezte. A meghatározott feladatok célja a régióban a rendőri munka hatékonyságának növelése volt – ezzel összefüggésben bűnügyi, közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzési koordinációt, tapasztalatokra alapozó ajánlásokat fogalmazott meg. Az idény során kiemelt hangsúlyt kapott a közvélemény tájékoztatása, a prevenciós jellegű tanácsok célba juttatása.

Dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a megyék több éve tartó, hagyományosan jó együttműködése ez évben is meghozta gyümölcsét. A bizottság által felügyelt turisztikai területeken 38%-kal csökkent a besurranásos lopások és 40%-al a betöréses lopások száma. A rendőrség közterületen eltöltött szolgálati óráinak száma 8,4%-kal volt magasabb az előző év hasonló időszakához képest.

Kiemelte, hogy a rendőrkapitányságok a nyári időszakban jelentkező feladatainak végrehajtásában a rendészeti fakultációs középiskolák tanulói – a bűnmegelőzési osztályok koordinálásával – kortárssegítő tevékenységet és általános prevenciós tájékoztató jellegű feladatokat láttak el. Mind a négy megye ezen felül a városokban működtetett bűnmegelőzési mini-centrumokban, megelőzési tanácsokkal látta el az oda látogatókat.

A BKKB záróülésén Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke tájékoztatást adott a polgárőr szervezetek idegenforgalmi idényben végrehajtott tevékenységéről.

Az együttműködő szervek, az önkormányzatok és civil szervezetek képviselői egyaránt kiemelték a rendőrség munkáját, aminek eredményeként a térségben nőtt az emberek szubjektív közbiztonságérzete.

Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszédében köszönetet mondott a BKKB tagjainak, az együttműködő partnereknek a közbiztonság érdekében végzett munkájukért.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány vette át.

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

A magyar-osztrák határon fogtak el egy embercsempészt

Edit

Fogolyszökés miatt keresi a rendőrség Banka Gábort

Géza

Síremlékeket rongált az ukrán nő, rendőreink elfogták

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------