Hirmagazin.eu
Főoldal » Lezárták a nyomozást: Gyárfás Tamás ölethette meg Fenyő Jánost – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lezárták a nyomozást: Gyárfás Tamás ölethette meg Fenyő Jánost – videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda június 27-én megküldte a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő-gyilkosság felbujtóira vonatkozó nyomozásának iratait.

Az ORFK-nak az a véleménye, hogy Gyárfás Tamás ölethette meg 22 évvel ezelőtt Fenyő Jánost.

Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-én 17.50 körül a Margit utca 4. szám előtt ült az autójában a piros lámpánál,

amikor egy géppisztolyból leadott több lövéssel végzett vele Jozef Rohác. 

A sokáig ismeretlen gyilkos ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerülta támadó hátrahagyott ruhájából nyert DNS alapján azonosítani a szlovák bűnözőt.

Magyarország nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Rohác ellen, akit végül Szlovákiában fogtak el egy közúti igazoltatás során. Aztán kiadták Magyarországnak.

Ebben az autóban halt meg Fenyő János 1998-banFORRÁS: POLICE.HU

Az alvilágban jártas férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A Fenyő-gyilkosság háttere, így a felbujtó személye is, ismeretlen maradt.

Jozef Rohác hallgatja az ítéletet a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-énFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi résztvevőjét.

A megalapozott gyanú szerint Gyárfás Tamás megbízásából Portik Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, melyet Jozef Rohác hajtott végre.

FORRÁS: POLICE.HU

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre Magyarország és Németország területén, számos szakértői véleményt szerzett be, 75 embert hallgatott ki tanúként.

Gyárfás Tamás érkezik a tárgyalására 2018. április 20-ánFOTÓ: POLYÁK ATTILA – ORIGO

rendőrség oldalán közzétett információk szerint ezzel hivatalosan lezárták a nyomozást.

origo

Hasonló hírek

Egy láncon lógva küzdött életéért Rózsa néni

Mazsi

Így szabadították ki a kutyust, miután 40 kilométert utazott egy kocsi lökhárítójába szorulva – Kiderült, miért hagyta magára a sofőr

Géza

Hihetetlen hőstett: kutyájának köszönheti életét a magyar család

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!