Hirmagazin.eu
Főoldal » Lezárt ügy: rókalyukba bújt a rendőrök elöl
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lezárt ügy: rókalyukba bújt a rendőrök elöl

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett miatt folytatott nyomozást. (2018. 05. 19., szombat, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást négy afgán, egy pakisztáni, két indiai, egy román, két albán és egy belga állampolgár ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2016. június 13-án Zala megyében, Murarátka területén kíséreltek meg a rendőrök ellenőrzés alá vonni két személygépkocsit, amelyek sofőrjei a rendőri jelzés ellenére nem álltak meg, nagy sebességgel továbbhaladtak Szlovénia irányába. Az egyik gépkocsi a menekülés során balesetet szenvedett, így elfogták az albán állampolgárságú sofőrt, aki kilenc afgán állampolgárt próbált meg Szlovéniába juttatni. A másik gépjárművet a – magyar rendőri szervek jelzése alapján – a szlovén hatóságok vonták intézkedés alá. A kocsiban a szintén albán állampolgárságú sofőrön kívül négy afgán állampolgár tartózkodott. Az afgán állampolgárok magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni; semmilyen okmánnyal, irattal nem rendelkeztek.

A Magyarországon elfogott albán állampolgár előzetes letartóztatása mellett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta az eljárást, amelynek során körvonalazódott, hogy a bűncselekményt bűnszervezetben követték el, ezért a nyomozást a továbbiakban a KR NNI folytatta.

A nyomozás adatai szerint 2016-ban a bűnszervezet afgán, pakisztáni, indiai, román, albán és belga állampolgárságú tagjai a Budapesten élő, afgán állampolgárságú vezető irányításával mintegy 400, a szerb-magyar határon illegálisan átjutott személynek nyújtottak segítséget Magyarországról Szlovéniába és Ausztriába jutni.

A rendőrök a nyomozáshoz négy embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást egyesítettek, mivel azok elkövetése ugyanahhoz a bűnszervezethez volt köthető.

Az osztrák és cseh bűnüldöző szervekkel közös nyomozócsoport alakult, mivel a bűnszervezet egyes tagjai 2015-ben Ausztria területén is követtek el bűncselekményeket, amelyekben cseh állampolgárok is érintettek voltak.

A bűnszervezet a bűncselekmény elkövetésével mintegy 90 millió forint illegális jövedelmet szerzett, amelyet főként az életvitelük fenntartására, költségeik fedezésére költöttek.

A KR NNI a nyomozást befejezte, az ügy iratait a gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Leszerelték az álrendőrt (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Folytatódott a balesetek megelőzését célzó „Finn módszeres˝ ellenőrzés Nógrádban.

Géza

Háborús állapotok az 1-es villamos vonalán..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!