Hirmagazin.eu
Főoldal » Lezárnák a La Manche csatornát
Külföld

Lezárnák a La Manche csatornát

A Franciaországból Angliába igyekvő illegális bevándorlókkal szembeni szigorúbb fellépésről, a La Manche csatorna teljes lezárásáról egyeztetett kedden Párizsban a brit kormány bevándorlásügyi minisztere.

Chris Phelp elmondta a Sky News televíziónak, hogy átfogó cselekvési tervet dolgoznak ki francia hivatali partnereivel, de részletekbe nem bocsátkozott. A brit minisztert elkísérte Dan O’Mahoney, a csatorna felől érkező fenyegetés kivédésével megbízott parancsnok. A nemrégiben kinevezett főtiszt jövő héten visszatér Franciaországba, hogy folytassa a tárgyalásokat.

Augusztus első tíz napjában már csaknem 700 migráns érte el a brit partokat Franciaország felől a 33 kilométeres tengeri átkelőn; a múlt héten volt olyan nap, amikor 235-en érkeztek.

Phelp miniszter ugyanakkor méltatta a francia hatóságokat, amelyek szerinte nagyszerű munkát végeznek, idén több mint ezer embert tartóztattak fel.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a menekültáradatot. Július elején egyeztek meg arról, hogy megosztják egymással az embercsempész-hálózatokról szóló hírszerzési értesüléseket.

Már évek óta brit rendőrök is járőröznek a csatorna francia oldalán, Calais kikötővárosban és környékén, és a brit kormányzat pénzzel is segíti a francia határőrséget.

Az eddigi erőfeszítések zöme ugyanakkor arra irányult, hogy elfogják az illegális bevándorlókat Calais és Dunkerque környékén, még azelőtt, hogy felkapaszkodnának a Csalagúton át Angliába tartó vonatokra vagy komppal átkelő teherautókra.

Sok migráns viszont sikerrel jut át brit földre a tengeri útra egyébként alkalmatlan, egészen kis csónakokon, gyakran gumicsónakon vagy kajakon. Tavaly több mint 2700 illegális bevándorlót fogtak el a tengeri átkelés közben, több mint négyszer annyit, mint 2018-ban. Idén csak az első hét hónapban 4200-at.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ferenc pápa ökológiai kiáltványa az emberiséghez

info

Putyin csodafegyvere, amelynek ma a világon nincs ellenfele! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

A brutális hullámok halak százait dobja ki az útra, kézzel szedik fel a járdáról a zsákmányt.. (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!