Image default
Belföldi hírek

Leviszi a ház tetejét a repülő Rákosmentén!

Iszo­nyú zaj­ban élnek a XVII. ke­rü­le­tiek! Fe­ri­he­gyen ugyanis egy pá­lyát fel­újí­ta­nak, emi­att a re­pü­lők a la­kók­hoz kö­ze­lebb száll­nak le. A Ri­post meg­tudta, hogy egy ház­ról már a cse­rép is le­re­pült emi­att…

Leszakítják a házak tetejéről a cserepet a repülők, szenvednek a lakók a ferihegyi repülőtér átépítése miatt.

Ki akarna ilyen körülmények közt élni?!

A XVII. kerületben élők már egymás szavát se értik, olyan hangosak a felettük elzúgó gépek!

Leviszi a ház tetejét a repülő Rákosmentén!
Fotó: Heim Gyula

A Budapest Airport két leszállópályát korszerűsít, augusztus 18-ig tartanak a munkálatok, de a XVII. kerület lakói már most sem bírják elviselni az arra közlekedő repülők iszonyatos zaját.

Felháborodásukat a Rákoshegy Facebook-csoportban osztották meg, állítják, hogy már a saját hangjukat sem hallják, amikor elmegy fölöttük egy repülő.

Leviszi a ház tetejét a repülő Rákosmentén! 1
Fotó: Heim Gyula

Heim Gyula, az egyik helyi lakó arról írt, hogy a háza tetejét elvitte a gép. A Ripost erről kérdezte őt.

A légnyomás megemelte a tetőcserepeket és hullámszerűen visszadobta… hasonló eset már korábban is volt, amikor beüzemelték a 2-es kifutót.

Leviszi a ház tetejét a repülő Rákosmentén! 2
Fotó: Heim Gyula

Heim úr hozzátette: hétfőn délelőtt kint volt a helyszínen a rendőrség, a lakóközösség képviselői és a Budapest Airport képviselője is.

Bejárták a helyszínt, de azt, hogy konkrétan miben állapodtak meg, sajnos nem tudom. Ma csodák csodájára leszállás nem volt, csak két felszállás, ami nem okoz ilyen problémát csak zajt.

A Budapest Airport szóvivője, Hardy Mihály szerint tervezett, az előírásoknak megfelelő beruházásról van szó, és szerinte a lakosokat is tájékoztatták róla. A korábbi felújítás során Vecsés fölött is jártak ideiglenesen a repülők, ott azonban nem voltak ennyire elégedetlenek a helyiek. Szerinte a rákoshegyiek aggodalma kicsit túlzó, hiszen a forgalomnak csak 1-2 százaléka jár arra, felszállásnál ki is kerülik a területet.

4-5 tetőcserép elmozdult a repülőgépek miatt, 1-2 pedig le is esett, de a repülőtér a saját költségén megcsináltatja azokat.

– jelentette ki.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Készítettek-e a bevándorlókról titkos adatbázist a tranzitzónában? (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

A kormány mindent megtesz, hogy ne kelljen alkalmaznia a kötelező kvótákat

Edit

.. Ha rossz kezekbe kerül, akár veszélyben is lehetnek rendőreink!

Géza