Image default
Belföldi hírek

Leüzent a Politikai Bizottság – Így irányít a liberális sajtó! A Pestisrácok cikke! Oszd meg!

Viharnak tűnhet a biliben a legújabb ellenzéki mikrobotrány, melynek során leváltották a Momentum ferencvárosi vezetőségét Nagy Tibor elnökkel együtt.

Mégis megérdemli a figyelmet az ügy, mert pontosan megmutatja, hogyan politizál a „függetlenobjektív” liberális sajtó.

Azt a kemény belső rendtartást, határozott utasítgatást és a kánonból való kiéneklés azonnali megtorlását, amelyet a haladó sajtó előszeretettel süt rá a kormánypártokra, most a nyilvánosság előtt mutatta be a 444.hu. Ferencváros fideszes polgármestere a balliberális portál kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar bíróságok számára fontosabb lett, hogy el lehessen mondani valamit, mint az, hogy igaz legyen, ez pedig teljesen hazavágja a közbeszédet.

A IX. kerület évek óta heves háborúskodás terepe, miután a 444.hu egyik újságírója, a helyben lakó Ács Dániel, valamint a Soros-pénzből működő közéleti bloggal bensőséges viszonyt ápoló önkormányzati képviselő, Baranyi Krisztina szüntelenül korrupciós visszaélésekkel vádolja a kormánypárti kerületi vezetést. Ebből több pereskedés lett, a perekben pedig rendre azt az adu ászt húzza elő az alperes portál, hogy a véleményszabadsággal érvel, azaz saját tényközlését véleményközlésnek minősíti, ezzel világra hozva a véleményfeltáró újságírás műfaját. A „független” és „elfogulatlan”, nem mellesleg a kormánybefolyástól agyonféltett magyar bíróság pedig ezt az érvelést rendszeresen el is fogadja.

A valós politikai teljesítmény helyett évek óta a korrupciós vádaskodásból próbál megélni az ellenzék, és ebből a módszerből nem enged. Szombaton véletlenül felbukkant egy józanabb hang ezekben az ellenzéki körökben, és nagyon tanulságos, hogy mi történt ezzel a hanggal.

Jogállamban élünk, ahol az ártatlanság vélelme MÉG a politikai ellenfeleinknek is kijár. Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes. Mi szeretnénk a végére járni minden korrupciós ügynek, és a jog előtt elszámoltatni a benne részt vevő ÖSSZES politikust. Jelenleg azonban az a szomorú tény, hogy ez az ügy még nincs megoldva.

Ezt írta ki a Facebookra Nagy Tibor, a Momentum ferencvárosi alapszervezetének vezetője. Tehát mindössze azt szerette volna, hogy egy elemi szabályt betartva, ne minősítsenek valakit rendszeresen bűnösnek úgy, hogy azt még sosem sikerült bizonyítani.

Azonnal jött a figyelmeztetés és a megtorlás

Ez a kánonból kiéneklés azonban nem fér bele a balliberális oldalon az ügymenetbe. Hétvége ide vagy oda, azonnal akcióba lépett a Politikai Bizottság, és a 444.hu hangján megszólalva szólt rá a Momentum nevű, elvileg független pártra, hogy ilyet nem csinálhat. A párt megértette a felülről jött, alig kódolt utasítást, és hétvégéhez képest szintén viharos gyorsasággal lépett: bő két órán belül letöröltették a bejegyzést a ferencvárosi Momentum Facebook-oldaláról, és a párt sebtében összehívott választmánya már vasárnap leváltotta Nagy Tibort. Így működik a romlatlan, csillogó szemű fiatalok pártja, így enged utat a tisztességnek és az önálló véleménynek a Momentum 21. századi, emberarcú politikája. Egy hirtelen összekalapált közlemény szerint azért váltották le a kerületi pártvezetőt, mert a bejegyzése

számos olyan állítást tartalmaz, amely a Momentumtól távol áll, és amelyet a Momentum teljes tagsága és vezetése elítél. 

A teljes tagsága is. Világos: mindenki tudja, hogy mit kell gondolnia. Kicsit olyan érzése van az embernek ezt olvasva, mintha ’30-as évekbeli szovjet fényképalbumot lapozgatna, amelyben a tulajdonos – vagyis a teljes tagság egyik tagja – kétségbeesetten satírozta ki fekete tussal a kiadáskor még jeles pártfunkcionáriusnak számító, de azóta a kommunista belharc hevében kivégzett egyén fényképét.

Beindították a szót fogadást az ellenzék közös gazdájának (fotó: magyarnemzet.hu)

Akcióban a szakma: független-objektív újságírás

Külön kedvesség, hogy a selyemzsinórt azzal az Ács Dániellel küldték ki, aki Baranyi Krisztinával karöltve hosszú ideje korruptozza bizonyítékok nélkül Bácskai János polgármestertA 444.hu szerzője nem is próbálta leplezni, hogy éppen politikai felelősségre vonás történik, és felrótta a Momentumnak, hogy eddig nem így viselkedett, eddig nem érdekelte az ártatlanság vélelme a korrupciós vádaskodások esetében. Így csinál politikát a teljesen alkalmatlan ellenzéki pártok helyett az önmagának minőségi újságírói díjakat osztogató, és a független, objektív jelzőire rátartó Szakma.

Ahogy megjelenik egy korrekt, ésszerű hang az ellenzéki oldalon, az egyből belharccá, belső sárdobálássá fajul. Ezzel egyúttal Karácsony Gergely parkolási botrányáról próbálják elterelni a figyelmet

– véleményezte a történteket Bácskai János. A polgármester elmondása szerint két ferencvárosi önkormányzati képviselő, az Együtt korábbi politikusa, Baranyi Krisztina, valamint Jancsó Andrea körül alakul a konfliktus. Baranyi az állandó botrányos viselkedésével fordította maga ellen a képviselőtársait és a testületi üléseken részt vevőket, a politikai kultúra alapvető szabályaival ment szembe a viselkedése, Jancsó pedig sosem szólt hozzá semmihez a testületi üléseken, viszont mindenféle hazugságokat írt és nyilatkozott, aminek következményeként ma már egyiküknek sincs semmilyen bizottsági tagsága a kerületi képviselő-testület mellett – foglalta össze a hátteret Bácskai. Az már a 444.hu ominózus cikkéből derült ki, hogy az MSZP és a Momentum nem támogatja Baranyi Krisztina polgármesteri ambícióit, hanem a tisztségért szintén elinduló Jancsó Andrea mögé álltak be. Ezzel kapcsolatban sértett hangon emlegetett pálfordulást a cikk szerzője, Ács Dániel. Helyi forrásokból megtudtuk, Jancsó nemrég, egy testületi ülésen ki is kelt Baranyi ellen, hogy mégiscsak túlzás nem bizonyított hazugságokat hangoztatni állandóan.

Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea is polgármester lenne. Megkezdték egymás ellen a harcot, de a balliberális Politikai Bizottság mindig felülbírálhatja a „független” ellenzéki szereplők döntéseit. (képek forrása: 888.hu, hirtv.hu)

Hazavágják a közbeszédet esztelen ítéletek

A 444.hu baloldali politikába való nyílt beavatkozását nem kívánta véleményezni a polgármester, mivel szavai szerint a kerületi vezetés jó időre befejezte velük a törvényileg kötelezett szinten túlmenő kommunikációt, az ugyanis teljesen hiábavaló. Több ügyben is perben állnak, amióta három évvel ezelőtt megkezdődtek a ferencvárosi kerületi vezetés elleni sajtótámadások, sorjáznak a bizonyítatlan állítások, és a portál rendre a vélemény- és szólásszabadságra hivatkozással nyeri ellenük a pereket. Bácskai párhuzamként felidézte, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármestert azzal vádolta meg 2015-ben a Nyugati Fény nevű DK-s blog, hogy közpénzből temette el az édesapját, és neki kellett bizonyítania az ellenkezőjét; amikor pedig Ungár Klára lebuzizta Kocsis Mátét, másodfokon azt mondta ki az ítélet, hogy ez nem sértő, tehát bármelyik heteroszexuálist le lehet buzizni nyilvánosan.

Ha bárki bármikor bárkivel szemben hamis állításokat tehet következmény nélkül, akkor minden teljesen mindegy. Innentől teljesen mindegy, hogy szóba állok-e velük. Ha az fontosabb Magyarországon, hogy lehessen mondani, mint az, hogy igaz legyen, akkor onnantól fogva eszköztelen vagyok. Itt tartunk

– mondta keserűen.

Cikkhivatkozás:

https://pestisracok.hu/leuzent-a-politikai-bizottsag-igy-iranyit-a-liberalis-sajto/

pestisracok.hu

Hasonló hírek

Csökkent a kivándorlás üteme, egyre többen jönnek haza nyugatról

Mazsi

Megtudtuk: innen jönnek a bevándorlók

Edit

Őrület: Ezeket a gyermekneveket nem engedélyezte az Magyar Tudományos Akadémia 2017-ben

Géza