Hirmagazin.eu
Főoldal » Létezik egy falu Romániában, amelynek szerkezete szabályos kört alkot! Csodálatos! – VIDEÓ
Szép helyek

Létezik egy falu Romániában, amelynek szerkezete szabályos kört alkot! Csodálatos! – VIDEÓ

Milyen csodás! Létezik egy falu Romániában, amelynek szerkezete szabályos kört alkot!

Létezik egy falu Romániában, amelynek szerkezete szabályos kört alkot! Csodálatos!

Temesvártól 38 kilométerre van egy lenyűgöző kis település, amelynek neve is mesébe illő: Saroltavár (németül és románul is Charlottenburg). A kis falu közigazgatásilag jelenleg Rigósfürdőhöz tartozik, tiroli olaszok és német telepesek alapították 1771-ben.

A 20. század során a német ajkú lakosság elhagyta a települést, így mára a 124 fős lakosságból szinte mindenki román, de viszont a 2011-es népszámlálási adatok szerint egy magyar nemzetiségű is él Charlottenburgban.

A különleges mégis ebben a falucskában a szerkezete, amely körbe épült, és az ott élőknek is szinte teljesen egyforma a gazdaságuk: az udvar végében találhatók a gazdasági épületek, azok után a kertek, és azok végében pedig a kis szőlőültetvények.

Szerencsére az egységes településkép is megmaradt, egyik ház sem magasabb a másiknál, egyforma távolságban helyezkednek el egymástól. A faluban lévő eperfaültetvények nyaranta kellemes árnyékukkal hűsítik a porták előtti tereket. Összesen 34 ilyen fa van, némelyiket még a német telepesek ültettek el.

Azt mondják, akkor érdemes a településre látogatni, mikor virágzik a hárs és az akác, ez a csodás illat lengi be a környéket, de a naplemente is felejthetetlen.

Saroltavár másik különlegessége a közelében fekvő, 1904-ben alapított, 1200 hektáros vadaspark, ahol szarvasok, vaddisznók is megtalálhatók. A vadászok igazi paradicsoma ez a hely.

Forrás: extremesilverblog

 

Hasonló hírek

Ezekre az egzotikus helyekre járnak nyaralni a sztárok

info

Jacaranda-sétány, Johannesburg

info

15+1 hely Magyarországon, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!