Image default
Külföld

Letartóztatták Putyin ellenlábasát Moszkvában

A politikus az elnök ellen tüntetett Moszkvában.

Őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt vasárnap azt követően, hogy csatlakozott egy ellenzéki tüntetéshez Moszkvában. A politikus a közelmúltban hirdette meg a március 18-ra kiírt elnökválasztás bojkottját, és bejelentette azt is, hogy az ország 100 városában szervez majd tüntetéseket “Vlagyimir Putyin korrupt és elnyomó rendszere ellen”.

Pár órával korábban pedig a rendőrök megszállták a politikus irodáját: a rendőrök feltörték az ajtót. Ebben az irodában működik Navalnij ellenzéki TV csatornája is. A csatorna videóján hallatszik is a háttérben, ahogy a rendőrök próbálnak bejutni, a hatósági akciót a TV élő adásban közvetítette a Youtube-on.

Nézd meg a videót!

A rendőrök a helyszínen állítólag azzal indokolták a razziát, hogy információk szerint egy bomba van az irodában. A razzia során hat embert őrizetbe vettek – írta az Index.

A korábban Putyin ellen indulni szándékozó Navalnij az orosz választási bizottság tavaly decemberi döntése alapján nem indulhatott, mert gazdasági bűncselekmény miatt 2017-ben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Navalnij szerint azonban az ellene felhozott vádak politikai koholmányok – írta az Index.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Oroszország betiltja az amerikai kukoricát és szóját

info

Előtérbe került a biztonság

Edit

Szomorú rekord: negyed évszázada nem volt ennyi terrortámadás

Mazsi