Főoldal » Letartóztattak egy nőt, aki bankpánikot okozott a közösségi médiában
Külföld

Letartóztattak egy nőt, aki bankpánikot okozott a közösségi médiában

Őrizetbe vett egy nőt a kínai rendőrség, aki a WeChat nevű népszerű közösségi alkalmazáson keresztül azt terjesztette, hogy csődbe fog menni Henan-tartomány egyik bankja

– írja a South China Morning Post.

A pánikoló ügyfelek a Jincsuan Vidéki Kereskedelmi Bank fiókjait rohanták meg, hogy kivegyék a pénzüket, de nem voltak elég sokan ahhoz, hogy a pénzintézet működését vagy tőkéjét veszélyeztessék, bár a pénzkivételi kérelmeket a szokásosnál lassabban tudták csak teljesíteni.

A pletykát terjesztő nőt öt napra küldték börtönbe, amiért „pletykákkal veszélyeztette a társadalmi és pénzügyi stabilitást.”

A nő aggályai azért nem teljesen alaptalanok: a Jincsuan vezérét pont a napokban kezdte el vizsgálni a kínai rendőrség potenciális visszaélések és törvénysértések elkövetése miatt. A vizsgálat a hatóság szerint viszont a pénzintézet normál működését nem veszélyezteti, hiszen az megfelelően tőkésített.

Kínában egyébként sorra mennek csődbe a kisebb bankok, mivel túl agresszívan terjeszkedtek az elmúlt években: az elmúlt hat hónapban ráadásul még három nagyobb, vidéki ügyfelek kiszolgálására specializálódott pénzintézet irányítását is átvette az állam csődközeli állapot kialakulása miatt.

portfolio

Hasonló hírek

Eltávolították a gigantikus Mao szobrot a mezőről

info

Beszorult a mosógépbe egy kétéves kisfiú! – VIDEÓ

Mazsi

Veszélyes szúnyogtól tartanak az orvosok, rejtélyesen halt meg egy kislány

Mazsi