Hirmagazin.eu
Főoldal » Letartóztattak egy nőt, aki bankpánikot okozott a közösségi médiában
Külföld

Letartóztattak egy nőt, aki bankpánikot okozott a közösségi médiában

Őrizetbe vett egy nőt a kínai rendőrség, aki a WeChat nevű népszerű közösségi alkalmazáson keresztül azt terjesztette, hogy csődbe fog menni Henan-tartomány egyik bankja

– írja a South China Morning Post.

A pánikoló ügyfelek a Jincsuan Vidéki Kereskedelmi Bank fiókjait rohanták meg, hogy kivegyék a pénzüket, de nem voltak elég sokan ahhoz, hogy a pénzintézet működését vagy tőkéjét veszélyeztessék, bár a pénzkivételi kérelmeket a szokásosnál lassabban tudták csak teljesíteni.

A pletykát terjesztő nőt öt napra küldték börtönbe, amiért „pletykákkal veszélyeztette a társadalmi és pénzügyi stabilitást.”

A nő aggályai azért nem teljesen alaptalanok: a Jincsuan vezérét pont a napokban kezdte el vizsgálni a kínai rendőrség potenciális visszaélések és törvénysértések elkövetése miatt. A vizsgálat a hatóság szerint viszont a pénzintézet normál működését nem veszélyezteti, hiszen az megfelelően tőkésített.

Kínában egyébként sorra mennek csődbe a kisebb bankok, mivel túl agresszívan terjeszkedtek az elmúlt években: az elmúlt hat hónapban ráadásul még három nagyobb, vidéki ügyfelek kiszolgálására specializálódott pénzintézet irányítását is átvette az állam csődközeli állapot kialakulása miatt.

portfolio

Hasonló hírek

Bíróság elé idézték a holland kormányt a klímaváltozás miatt

info

Az ukrán elnök követelte a hatalmával visszaélő Dnyipropetrovszk megyei rendőrfőnök menesztését

Géza

Illegális bevándorlás – Erőszakos incidensek történtek Németországban menedékkérőket befogadó intézményekben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------