Hirmagazin.eu
Főoldal » Letartóztatták a lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Letartóztatták a lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját

A bírónak a kórházban kellett meghallgatni a férfit, mert rosszul lett, miután elfogták. Egyik társa bűnügyi felügyelet alá került. Az az ügyvédnő viszont szabadlábon védekezhet, aki a gyanú szerint jogi ügyekben segítette a lakásmaffiát.

A Honvédkórház pszichiátriai osztályán hallgatta meg a nyomozási bíró a kedden kipattant budapesti lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját. Az M1 értesülései szerint a férfit úgy megviselte, hogy kedden hajnalban az ágyából vitték el a kommandósok, mert idegösszeomlást kapott. A meghallgatás után a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását. A kórházból hamarosan átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A kórházi meghallgatással egyidőben vitték a Fő utcai bíróságra az ügy másik két, őrizetbe vett gyanúsítottját. Egyikük ellen eredetileg csalás miatt indult eljárás, a Budapesti Nyomozó Ügyészség azonban szerdán emberkereskedelemmel és személyi szabadság megsértésével is meggyanúsította.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és élettársa egy 88 éves férfit úgy tévesztettek meg, hogy a sértett előtt testvéreknek adták ki magukat, majd az idős korú férfi bizalmába férkőztek és rávették, vegye feleségül a nőt. Ezután családostul az idős korú sértett lakásába költöztek – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az őrizetbe vett ügyvédnőt pedig ügyvédi visszaéléssel gyanúsítják, a nyomozó ügyészség szerint ugyanis jogi segítséget nyújtott az idős embereket kifosztó és sanyargató lakásmaffiának.

A bűnözői csoport egy rákospalotai ház melléképületében tartott fogva több idős embert. Kényelmes lakhatást, gondoskodást és életjáradékot ígértek nekik, majd amikor megszerezték lakásaikat, sufniba, vagy pincébe költöztették őket. Az ügyészség a TEK közreműködésével kedden hajnalban öt idős embert szabadított ki a lakásmaffia fogságából. Valamennyiüket a kormányhivatal áldozatvédő szolgálata vette gondozásba.

A csalással, személyi szabadság megsértésével és emberkereskedelemmel gyanúsított férfit a bíróság házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet alá helyezte. Társa, az ügyvédnő szabadlábon védekezhet. Az ügyészség mindkettőjük letartóztatása érdekében fellebbezett.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Az első nap eseményei

info

Gyorshajtókra vadászik a rendőrség Somogyban

Géza

Ha kifizeti, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ukrán hajóskapitány – ügyvédje nyilatkozott! – videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------