Hirmagazin.eu
Főoldal » Letartóztatták a francia aktivistákat, akik megakadályozták a migránsok illegális határátlépését
Külföld

Letartóztatták a francia aktivistákat, akik megakadályozták a migránsok illegális határátlépését

Míg a Soros György által támogatott aktivisták minden eddiginél több uniós pénzre számíthatnak a közeljövőben, addig a bevándorlásellenes aktivistákat a hatóság vegzálja.

Franciaországban egy, az illegális bevándorlás megakadályozására szolgáló tavalyi akció résztvevőit vette őrizetbe a rendőrség

Mint ismert, két hete az Európai Parlament elfogadta azt az előterjesztést, amely alapján 2021 és 2027 között Soros György bevándorláspárti szervezetei az eredetileg tervezettnél háromszor több támogatást rakhatnak zsebre. A teljes összeg 1,8 milliárd euró.

Ehhez képest a bevándorlásellenes szervezeteknek és aktivistáknak semmilyen forrás nem jut, sőt, még el kell tűrniük a hatóságok vegzálását is. Így járt a bevándorlásellenes Génération Identitaire (Identitárius Generáció, IG) nevű szervezet is, amely tavaly meghirdette Defend Europe nevű akcióját, amiben az aktivisták a francia-olasz határon akadályozták meg illegális bevándorlók átkelését a franciaországi Alpokon.

A rendőrég kedden reggel tartóztatta le az IG több aktivistáját, köztük a szervezet szóvivőjét, Romain Espinót. Az ügyészség később közleményben tudatta, hogy az aktivistákat a tavalyi Defend Europe miatt tartóztatták le.

Az akció részleteiről még 2018 áprilisában számoltunk be. Akkor az IG száz aktivistája állta el az utat az Échelle-hágónál, amely “az illegális bevándorlók stratégiai átkelőpontja” – nyilatkozta akkor Espino. Az aktivisták hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból “jelképes határt” húztak fel, és a hágónál töltöttek pár napot, hogy jelezzék az érkező bevándorlóknak, hogy “a határ zárva, és haza kell térniük”. Ha felbukkant egy-egy migráns, az aktivisták hívták a csendőrséget. Részletesen ide kattintva olvashatsz az akcióról.

Az összesen három letartóztatott aktivista ellen “közszolgáltatás megakadályozása” miatt indítottak eljárást. A három aktivista egyike Anais Lignier, a hölgy jelenleg állapotos és a nyolcadik hónapban van. Őt a Breitbart azután érte el telefonon, hogy a hatóságok kihallgatták és elengedték.

Lignier kiemelte, hogy Macron és a francia kormány nem felejtette el nekik azt a megaláztatást, amelyet el kellett szenvedniük. A csoport jelenléte ugyanis arra kényszerítette a francia hatóságokat, hogy a határ védelmét erősítsék meg rendőrökkel és csendőrökkel, így viszont nem tudtak átkelni az Échelle-hágón a migránsok. A nő azt is elmondta, hogy a hatóságok a kihallgatás alatt inkább a csoportra és annak politikai kapcsolataira voltak kíváncsiak, semmint magára az akcióra.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Schäuble szerint nincs visszaút a briteknek

Edit

Bemutatta az Osztrák Néppárt migrációról, integrációról és biztonságról szóló intézkedéstervét Sebastian Kurz

Géza

Üzent az Iszlám Állam: Ma Brüsszel, holnap Magyarország

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------