Főoldal » Leszakadt függőhíd okozta egy 15 éves lány halálát – videó
Külföld

Leszakadt függőhíd okozta egy 15 éves lány halálát – videó

A délnyugat-franciaországi Toulouse-tól mintegy harminc kilométerre található Mirepoix-sur-Tarn településen törént a baleset, melynek egy halálos áldozata van, és egy teherautósöfőrt még keresnek.

A 155 méter hosszú és 6,5 méter széles fémszerkezetű hídon haladó gépjárművek a Tarn folyóba estek. Dominique Alzéari, toulouse-i ügyész tájékoztatása szerint az eltűnt személy annak a teherjárműnek a sofőrje, amelynek a hídra érkezésekor leszakadt a maximum 19 tonnás járművek áthaladására engedélyezett építmény. A baleset pillanatában egy szemből érkező Renault Clio típusú autót vezető nő ki tudott úszni a partra és ki tudták menteni, a 15 éves lányát azonban holtan találták meg a folyóban – közölte az ügyész.

A nyomozók jelenleg a teherautó sofőrjét keresik, valamint azt ellenőrzik, hogy volt-e egy további jármű a hídon a baleset pillanatában, ami az ügyész szerint nem valószínű. Az első hírek arról szóltak, hogy egy harmadik jármű is áthaladt a hídon, amikor az leszakadt, s annak utasai feltehetően a folyóba vesztek.

https://twitter.com/AFP/status/1196392607724658690/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1196417773607489536&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fnagyvilag%2F20191118-osszeomlott-egy-fuggohid-franciaorszagban-meghalt-egy-tizenot-eves-lany.html

A Tarn ezen a helyen több mint húsz méter mély és 100 méteres szélességű, jelenleg búvárok kutatják a híd alatti területet, valamint nyolcvan tűzoltó is segíti a mentési munkálatokat. A fémszerkezetű függőhíd 1931-ben épült, 2003-ban újjáépítették és folyamatosan ellenőrizték, nem mutatott semmilyen strukturális problémát a 2017-es részletes átvizsgáláskor az illetékes hatóságok szerint. A legutóbb ellenőrzést 2018 decemberében végezték.

A prefektúra azt közölte, hogy a balesetben egy ember meghalt, három személyt pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállították, köztük olyan szemtanúkat is, akik a bajba került embereken próbáltak meg segíteni, közülük ketten tűzoltók.

A 2018. augusztus 14-én az olaszországi Genovában összeomlott híd 43 áldozatot követelő katasztrófáját követően a francia szenátus egyik bizottsága jelentést készített a franciaországi hidak biztonsági állapotáról, amely Hervé Maurey bizottsági elnök szerint „valós veszélyt” állapított meg. Szerinte az alapvető probléma, hogy nem ismert a hidak állapota Franciaországban. A jelentés egyébként „Marshall-segélyt kért a tragédia elkerülése” céljából. A most leszakadt függőhíd ugyanakkor a helyi hatóságok szerint nem szerepelt a biztonsági okokból érzékeny építmények listáján, és semmilyen különösebb ellenőrzést nem igényelt.

A baleset helyszíne és a metés – videó:

https://twitter.com/i/status/1196417773607489536

Hasonló hírek

Szörnyű dolog történt a pénisznagyobbító műtét közben, elhunyt a férfi

Mazsi

Útvesztő vár a menekültekre: ismeretlen tájak, jogi szabályozatlanság (Videó)

info

Még mindig nem találják a Görögországban eltűnt magyar férfit

Géza