Hirmagazin.eu
Főoldal » Lerántotta a leplet a fekete péntek akcióiról egy brit fogyasztói csoport
Külföld

Lerántotta a leplet a fekete péntek akcióiról egy brit fogyasztói csoport

A fekete pénteki akciók általában rendkívül vonzónak tűnnek, hiszen olykor akár 50 százalék körüli, vagy e feletti kedvezményt is ígérnek a kereskedők. A valóság azonban – legalábbis Nagy-Britanniában egy helyi fogyasztói csoport szerint – az, hogy a vásárló-csalogató kedvezmények időnként kifejezetten megtévesztőek lehetnek.

A kép illusztráció (Forrás: corporate.target.com)

A Which? nevű brit fogyasztói csoport egy teljes éven át folytatott felmérést az egyes termékek árának változásairól, amelynek eredményeként megfigyelték, hogy a tavalyi fekete pénteken ajánlott kedvezmények mintegy 60 százaléka esetében az év valamely másik időszakában azonos áron, vagy még olcsóbban kínálták az adott terméket a kereskedők.

A csoport hétfőn közölte, hogy a harmincöt legnépszerűbb, 2016-ban a fekete pénteki akciókban is kínált technológiai, lakberendezési és szépségápolási, illetve higiéniai termék árát követték nyomon. Így derült ki, hogy a fekete pénteken akciósan kínált termékek több mint a fele ugyanannak az évnek egy más időszakában ugyanannyiba került, vagy még olcsóbb is volt.

A Which? egyebek mellett népszerű tűzhelyeket, felső kategóriás tévéket, kávéautomatákat és elektromos fogkefét is megfigyelt a felmérése során. Alex Neill, a fogyasztói csoport egy vezetője úgy összegzett:

„Noha a fekete péntek alkalmával ajánlhatnak néhány remek kedvezményt, nem minden ajánlat olyan jó, amilyennek tűnik. Könnyedén sodródhatunk a napot övező felkapottság és izgalom mentén, így aztán azt javasoljuk, hogy (a fogyasztók) végezzenek némi előkészületet és kutatást, elősegítve ezzel, hogy valóban egy jó ajánlatot kapjanak, amikor akciósan vásárolnak”.

A nyomon követett termékek közül huszonkettőt a Currys/PC World, tizenkettőt az Argos, egy egyet az Amazon árult.

Az Amazon a felmérés eredményeire reagálva közölte, hogy fekete pénteken

„több ezer rendkívüli akciót ajánlanak a termékek egy tág csoportjában, amelyek több millió font megtakarítást jelenthetnek a vásárlóiknak”.

Az Argos szóvivője is úgy vélte, hogy a fekete péntek egy „remek” lehetőség a vásárlóknak arra, hogy több ezer olyan termék közül választhatnak, amelyeket jelentős kedvezménnyel vehetnek meg. A vállalat szerint mindössze az, hogy egy terméket fekete pénteken akciósan kínálnak, még nem zárja azt ki abból, hogy esetlegesen az év más részében is kedvezménnyel kínálják.

A Currys pedig kijelentette, hogy „nem kér bocsánatot” azért, mert néhány termékét a fekete péntek után még nagyobb akcióval kínálja.

Hasonló hírek

Július 6-ra írták ki a magyar férfi kivégzését Amerikában

Mazsi

KIEMELT: Élő koalákat is árultak élelemként a koronavírus gócpontjában – videók, fotók

Vásárlás másként: pénz helyett munkával fizetnek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------