Hirmagazin.eu
Főoldal » Lépcsőn éjszakáztak Gyurcsányék (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!
Belföldi hírek

Lépcsőn éjszakáztak Gyurcsányék (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

A DK képviselői egy éjszakát a Parlament főlépcsőjén töltöttek.

Világmegváltó ötletükkel el is büszkélkedtek a párt Facebook-oldalán, ahol azt írták, a céljuk egyrészt a hajléktalantörvénnyel szembeni tiltakozás, másrészt szolidaritásukat is szeretnék kifejezni a hajléktalanokkal.

Esti akciójukról folyamatos bejelentkezést ígért Gyurcsány elszánt legénysége, és időről időre hírt is adtak magukról.

Gyurcsány az akció elején meg is osztotta az első közös képet a lépcsőn ücsörgésről. A Demokratikus Koalíció képviselői táblákat szorongattak, amelyeken a templomok és stadionok megnyitását követelik a hajléktalanok számára.

A DK elnöke egy videóval is jelentkezett, ahol már többeken a fázás jeleit vehetjük észre.

“Érezni kell a saját bőrünkön – legalább egy éjszakát –, hogy milyen kint tölteni 10-12 órát hidegben, hűvösben. (…) Akik erre járnak, azokkal beszélgetünk erről, mi meg virrasztunk, és megpróbáljuk átérezni legalább egy részét mindannak a szenvedésnek, nehézségnek, amit összességében harmincezer fedél nélküli él át Magyarországon”

– mondta ájtatos képpel Gyurcsány Ferenc, aki további bejelentkezésre is utalt, és elmondta, szívesen vennék mások társaságát: 

“Hát szerintem még visszajövünk, ha valaki ránk néz, akkor örömmel látjuk”

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/971455819705804/

Este 10 óra magasságában a DK-sok fotógalériával jelentkeztek. Vadai Ágnes már bebábozódott, a többiek pedig elszántan néztek a távolba.  Éjfél, sűrű csend ül a járdán, valamit kortyolgat Gyurcsány. Hajnal kettő körül Niedermüller Péter is csatlakozott a lépcsőn ülőkhöz.

Íme néhány kép:

Vadai Ágnes és Oláh Lajos hajléktalanszállókba mentek. Vadaitól megtudhattuk, hogy a tiszta aluljáró azért jó dolog. 

Lassan éjjel három óra.Vadai Ágnes és Dr. Oláh Lajos az éjszaka közepén felkerekedtek és meglátogatták a budapesti hajléktalanszállókat. Tapasztalataikról mesélnek most. 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2018. október 25., csütörtök

Éjszaka többen is meglátogatták a Parlament lépcsőjét választó képviselőket. Gyurcsány állítása szerint egyetemisták voltak. Vadai Ágnes és Niedermüller Péter az akciót lezáró reggeli elköszönő videón már nem látható.

Ezekben a percekben fejezzük be a tegnap estétől tartó éjszakázásunkat a Parlament főlépcsőjén. A hajléktalanság nem bűn. Mutassunk emberséget!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. október 25., csütörtök

Hirmagazin.eu: Ebben a demonstrációban csak annyi sántít, hogy a DK-sok be voltak öltözve, meleg italt kortyolgattak, egymással vélhetően beszélgettek, tehát semmiképpen sem tudták megtapasztalni a hajlék nélküliek sorsát. A hajlék nélkülieket a Magyar Kormány azért szeretné zárt helyekre vinni, mert az időjárási viszontagságoknak az ember, hajlék nélkül, biztonsággal, nem tud ellenállni.

Az emberi élet érték. Magyarországon, legalábbis kiemelten fontos, és mint ahogyan az öngyilkosságot is büntetni rendeli a törvény, azt az embert is meg kell büntetni, aki maga kárára azt választja, hogy inkább kihűl vagy megfagy, mint sem hajlék alá menjen!

Vannak feladatok, és látjuk, a feladatokat a kormány tisztességgel ellátja. Gondoljuk, a következő feladatok egyike az lesz, hogy olyan szállóhelyeket létesítenek (építenek vagy átalakítanak), amelyben emberi méltósággal lehet élni és megfelel a jelenkor követelményeinek!

A cikk forrás: demokrata.hu

Hasonló hírek

Mi történt? Kiürítették az Árkád bevásárlóközpontot, már tűzoltók is érkeztek a helyszínre

Mazsi

Hidhvégi bejelentette: a Fidesz kezdeményezi, hogy az Európai Parlament vonja vissza a migránsvízum tervét

Géza

Szilveszter éjjel sem áll le a tömegközlekedés a fővárosban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------