Hirmagazin.eu
Főoldal » Lép a MÁV a mozdonyvezetők ügyében
Életmód hírek

Lép a MÁV a mozdonyvezetők ügyében

A kormány stratégiai célnak tekinti a vasúti szolgáltatások színvonalának fejlesztését – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Közben kiderült: ismét leállt egy vonat, mert lejárt a mozdonyvezető munkaideje.

Tavaly a belföldi forgalomban 138 millió fő utazott a MÁV-val, a vonalak többségén nőtt a forgalom az előző időszakhoz képest. A kormány stratégiai célnak tekinti a vasúti szolgáltatások színvonalának, hatékonyságának javítását – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás kiemelte: a tervek szerint a 2016 és 2024 közötti időszakban összesen mintegy

1800 milliárd forintot fordítanak a már befejezett, kivitelezés alatt álló vagy előkészületben lévő vasúti beruházásokra.

A Budapesti elővárosi forgalomban például hamarosan megjelennek az első emeletes motorvonatok.

„Fejleszteni kívánjuk az országon belül, elsősorban Budapest és a megyeszékhelyek közötti, a főváros és a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében a vasúti közlekedést – fogalmazott Schanda Tamás. – És arra törekszünk, hogy az egyre versenyképesebb vasút, összehangolva a buszközlekedéssel, minden utazni vágyó igényét kielégítő szolgáltatási csomagot tudjon kínálni a magyar embereknek” – fogalmazott.

Közben az Index arról ír, hogy a Vác és Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetőjének szerda reggel

útközben lejárt a munkaideje, ezért a vonat Rákospalota–Újpest állomáson megállt.

Az utasok kénytelenek voltak máshogy tovább utazni. Legutóbb decemberben történt hasonló eset. Akkor a Vác és Budapest között közlekedő vonat vezetője Csomádon állította le a szerelvényt, mert lejárt a műszakja. A MÁV a biztonsági szabályokkal indokolta az esetet. Az Index-szel azt közölték: a 12 órát meghaladó munkavégzés nem engedélyezhető. Arra kérdésre, hogy miként fordulhat elő ilyen eset néhány héten belül másodszorra, a vasúttársaság érdemben nem válaszolt.

Csütörtök délután a A MÁV-Start Zrt. azt közölte:

haladéktalanul felülvizsgálja a mozdonyvezetők azon szolgálatait, amelyek ideje eléri a 12 órás határt.

A cél, hogy a szerdaihoz hasonló eset a továbbiakban ne történhessen meg.

A MÁV-Start Zrt. szakemberei már szerdán megkezdték a szolgálatok felülvizsgálatát, és áttervezték azokat, amelyek hasonló problémákat okozhatnának vonatkésések esetén. A jövőben a vasúttársaságnál a szolgálati beosztások elkészítésekor törekednek majd arra, hogy a szolgálati idő 12 óránál rövidebb legyen, így hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Korábban Budapestet érintően négy olyan mozdonyvezetői szolgálat létezett, ahol ennyire feszes volt a szolgálati idő, de ezek átalakítását megkezdték a cég szakemberei – áll a közleményben.

Nyitókép: Pexels.com
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

17 dolog, amit minden férfi keres egy nőben! A 7. és a 10. a legfontosabb!

Mazsi

Azért is szeretem, mert jó vele a szex

Edit

A kutyák úgy élnek, mint gazdáik, ezért elhíznak és allergiásak is lehetnek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------