Hirmagazin.eu
Főoldal » Leonardo Da Vinci ma élő rokonait találták meg: köztük több zsenivel!
Tudástár - minden érdekesség

Leonardo Da Vinci ma élő rokonait találták meg: köztük több zsenivel!

Amit az arc­vo­ná­sok eddig is sejt­tet­tek, most a ge­ne­tika egy­ér­tel­műen bi­zo­nyí­totta! A leg­na­gyobb élő olasz ren­dező, Franco Zeffi­relli egye­nes­ági le­szár­ma­zottja a re­ne­szánsz leg­na­gyobb al­ko­tó­já­nak.

Két olasz tudós, egy történész és egy művészettörténész évek óta azon munkálkodott, hogy felgöngyölítsék Leonardo Da Vinci családfáját, és a ma élő leszármazottait megtalálják. A feladat azért volt különösen körülményes, mert a reneszánsz polihisztor földi maradványai nyomtalanul eltűntek a XVI. századi vallásháborúk alatt.

Leonardo Da Vinci ma élő rokonait találták meg: köztük több zsenivel!
Leonardo Da Vinci

Da Vinci apja, Ser Pietro Da Vinci firenzei közjegyző csontvázából viszont DNS-mintákat tudtak venni. Ezt követően egy átfogó kutatás következett. Több spanyol és francia levéltári iratot tanulmányoztak át, illetve több tucat sírt vizsgáltak meg.

Az összes eredményt összevetve 35 embert számláló listát hozott nyilvánosságra múlt héten a tudóspáros. A nevek egytől egyig olasz állampolgárokat takarnak, és nagyon nagy valószínűséggel Leonardo Da Vinci egyenes ági leszármazottai.

Leonardo Da Vinci ma élő rokonait találták meg köztük több zsenivel! 1
Franco Zeffirelli rendező és Leonardo Da Vinci reneszánsz polihisztor. Meglepő a hasonlóság!

Az említett nevek között találni a híres rendező, Franco Zeffirellit is. Többek között 1969-ben Oscar-díjra jelölték a kultikussá vált Rómeó és Júlia feldolgozása miatt. Az ő családjában szinte hagyományként szállt apáról fiúra a történet, miszerint a család gyökerei egészen Leonardo Da Vinciig nyúlnak vissza. Mindezt egészen mostanáig talán csak mesének tartotta a híres rendező. De a DNS-tesztek hitelt érdemlően bizonyították, hogy Zeffirelli tényleg a reneszánsz kultikus alakjának rokona.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kiderült: ez áll a világ legrégebbi írott papírján!

Mazsi

Még mindig él a férfi, aki 25 éve homokot eszik – VIDEÓ

Mazsi

Az osztrák sajtó elismerte, hogy hazudtak a menekültekről

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------