Főoldal » Lendületet ígér Merz a CDU-nak
Külföld

Lendületet ígér Merz a CDU-nak

Lendületre és megújulásra, a modernizáció folytatására, több fiatalra és nőre van szükség a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU), hirtelen és mély átalakításra, az eddigi eredmények megdöntésére viszont nincs szükség, –hangsúlyozta Friedrich Merz, a CDU elnökjelöltje szerdán Berlinben.

A politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető volt parlamenti frakcióvezető a fővárosban tartott tájékoztatójával tért vissza a német közéletbe. Kiemelte, hogy a CDU-t határozottan, de „nyugodt kézzel” vezetné egy olyan korban, amelyet a „radikális változások” jellemeznek.„Migráció, globalizáció, klímaváltozás, digitalizáció, ezek korunk legnagyobb kihívásai” – mondta Friedrich Merz.

Hangsúlyozta: a CDU-nak meg kell hallgatnia az embereket, meg kell értenie gondjaikat és az alapelveinek megfelelő válaszokat kell adnia. A távozó elnökről, Angela Merkel kancellárról szólva kiemelte, hogy tiszteletet és elismerést érdemel a CDU vezetőjeként 18 éven keresztül végzett munkájáért.

„Szilárd meggyőződésem, hogy Angela Merkel és én kijövünk és boldogulunk majd egymással a megváltozott körülmények között” – mondta Friedrich Merz. Azzal összefüggésben, hogy 2002 után fokozatosan kiszorult a politikából, elmondta, hogy ez nem volt drámai folyamat, és nem kell megbékélnie Angela Merkellel, mert nincsen köztük konfliktus.

Friedrich Merz elmondta: a gazdaságban liberális, az értékeket tekintve konzervatív, a társadalompolitikában a közösség iránti felelősségvállalás fontosságát valló embernek tartja magát. Továbbá „meggyőződéses európai és transzatlantista”, és úgy véli, hogy Németországnak „a Nyugat demokráciáival” kell közösséget vállalnia.

Az Európai Unióval kapcsolatban kiemelte, hogy a következő időszak legnagyobb kihívása az euróövezet egységének megőrzése, összetartása lesz.  A CDU december 7-én Hamburgban kezdődő kétnapos tisztújító kongresszusáig tartó időszakról elmondta, hogy élénk és a jövőbe mutató vitát szeretne az elnökjelöltek között.

Ismertette, hogy kapcsolatba lépett a másik két esélyes jelölttel, Annagret Kramp-Karrenbauer főtitkárral és Jens Spahn egészségügyi miniszterrel, és megállapodott velük, hogy valamennyien méltányos, tisztességes kampányt folytatnak.

Friedrich Merz jelenleg a világ legnagyobb vagyonkezelő társasága, a Blackrock németországi vállalatának felügyelőbizottsági elnökeként dolgozik. Elmondta, hogy nem tapasztal érdekkonfliktust munkája és újrakezdett politikai tevékenysége között. Hozzátette: távozik a vállalattól, ha megválasztják a CDU elnökének.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Hogyan kerülnek Kim luxusautói Észak-Koreába?

Kovács Karolina

Obama nem hagyta megbuktatni Aszadot

Edit

Ide menekülnek a terroristák, ha összeomlik a kalifátus

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------